Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning

Personalenheten är en av elva enheter inom Universitetsförvaltningen och är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna.

Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet.

Ett gemensamt arbete för ett hållbart arbetsliv skapar en god arbetsmiljö och gör lärosätet till en attraktiv arbetsgivare där gott ledarskap på alla nivåer inspirerar medarbetare till utveckling. På Umeå universitet är därför arbetsmiljö, hälsa och lika villkor ett prioriterat område. 

Till vår arbetsgrupp inom arbetsmiljö och lika villkor söker vi nu ytterligare en HR-strateg med inriktning mot arbetsmiljö och rehabilitering.

Arbetsuppgifter

Som HR-strateg med inriktning mot arbetsmiljö- och rehabilitering är du en del av Umeå universitets personalenhet och ingår i området Arbetsmiljö, hälsa och lika villkor. Området arbetar med att stötta universitetets ledning, chefer och HR-stöd i det systematiska arbetsmiljö- och likavillkorsarbetet samt rehabilitering. Området ansvarar även för universitetets systematiska arbetsmiljöarbete, arbetet med aktiva åtgärder och rehabiliteringsprocessen.

Ditt uppdrag är att utifrån ett strategiskt perspektiv identifiera och initiera utvecklingsinsatser som hjälper universitetets chefer på alla nivåer att skapa en god och hållbar arbetsmiljö. Du arbetar konsultativt med kvalificerad rådgivning och är ett stöd till chefer och HR på alla nivåer inom arbetsmiljö och rehabilitering. Samverkan med de fackliga organisationerna, information och utbildning är viktiga delar i arbetet och innebär allt från att ta fram och sprida information till att planera, utveckla och genomföra utbildningar både på svenska och engelska till t.ex. chefer, HR och arbetsmiljöombud.

Arbetet innebär ett nära samarbete med flera olika aktörer internt och externt, exempelvis andra stödfunktioner inom universitetet, företagshälsovården och Försäkringskassan. Att kunna skapa goda relationer och ett förtroendefullt samarbete med hög integritet är därför av stor vikt.

Vid behov kan du komma att bli inblandad i aktuella utvecklingsprojekt inom enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har 

  • akademisk examen inom HR, beteendevetenskap, psykologi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • flerårig erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö och rehabilitering, både på strategisk och operativ nivå.
  • har goda kunskaper inom arbetsmiljörelaterad lagstiftning samt kunskap och erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.
  • har vana att utforma och genomföra målgruppsanpassade informations- och utbildningsinsatser såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska.

Som person är du engagerad och har förmåga att inspirera och motivera andra. Du har en stor personlig mognad i den konsultativa rollen och är och en god lyssnare. Du har förmåga att bygga förtroendefulla relationer och har en god samarbetsförmåga. Din strategiska förmåga gör att du med lätthet ser både helhet och detaljer, du är lösningsinriktad och strukturerad och har förmåga att planera och genomföra utbildningar och projekt.

Arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är på heltid och tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas

Ansökan
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet 2023-10-25. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen. Närmare upplysningar lämnas av Områdeschef, Arbetsmiljö, hälsa och lika villkor Jeanette Lövqvist, jeanette.lovqvist @umu.se , 090-786 53 79

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1565-23
Kontakt
  • Jeanette Lövqvist, Områdeschef, 0907865379
  • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-7867030
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb