Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Hustekniker till Enheten för Polisutbildning

Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet söker en hustekniker för arbete med lokalsamordning, fastighetsservice och hantering av utbildningsmateriel. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med önskat startdatum 2023-12-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Om arbetsplatsen

Vid Enheten för polisutbildning bedrivs polisutbildning på uppdrag av Polismyndigheten. Vi har ständig utveckling för ögonen i vårt arbete med att utbilda professionella poliser som agerar för ett tryggare samhälle, för utveckling av svensk polis och för ett livslångt eget lärande. Inom huvudområdet polisiärt arbete erbjuds även fristående kurser samt ett magisterprogram. Vi bedriver också vidareutbildning av poliser liksom annan extern utbildning, samt extern forskningsverksamhet. Enheten leds av en föreståndare och har idag 27 anställda. Enheten köper också lärartjänster från flera andra institutioner och från Polismyndigheten - totalt är ett åttiotal medarbetare involverade i verksamheten. Läs mer här

Nu söker vi en hustekniker för arbete med service och samordning av utbildningens lokaler på campusområdet och på Umestan. Som hustekniker planerar du ditt arbete i dialog med enhetens undervisande och administrativa personal, samt med ledningsgruppen.

Som hustekniker ska du självständigt kunna hantera enhetens lokal- och materielfrågor i samverkan med universitetets och Polismyndighetens serviceorganisationer. Du arbetar operativt med ärenden gällande lokaler, inredning, infrastruktur, utrustning, fastighetsrelaterad säkerhet samt allmän internservice. Du ansvarar för inköp av tjänster och utbildningsmateriel till enheten samt ser till så att våra lokaler och utrustning fungerar och är anpassade för verksamheten.

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Samordningsansvar för enhetens lokal- och materielfrågor
 • Lokaltillsyn med påföljande åtgärder (eller beställning av åtgärder)
 • Grundläggande fastighetsservice och reparationer
 • Möblering av lokaler och montering av inventarier
 • Medverkan i arbetet med lokalsäkerhetsfrågor, med ansvar för hantering av inpasseringskort
 • Beställningar och inköp av utbildningsmateriel, möbler, IT-utrustning, kontors- och förbrukningsvaror, samt servicerelaterade tjänster
 • Grundläggande användarsupport av konferensutrustning i sammanträdesrum
 • Godshantering och transporter
 • Brandskyddsombud
 • IT-kontaktperson mot universitetets centrala enhet för IT-stöd
 • Medverkan i enhetens arbetsmiljöronder
 • Ansvar för anläggningsregister

Andra arbetsuppgifter kan också förekomma.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har:

 • Lägst gymnasiekompetens
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • God förmåga att självständigt driva frågor framåt
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

För att trivas i rollen som hustekniker måste du vara ansvarstagande, prestigelös och självständig med en god förmåga att ta egna initiativ och planera ditt arbete. Du är en serviceinriktad och flexibel problemlösare, som kan ta dig an olika typer av uppdrag och arbetsuppgifter och som ser möjligheter i förändringar. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts en god samarbetsförmåga, och du bör tycka om att skapa goda relationer med såväl medarbetare vid enheten som med externa parter. 

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Goda IT-kunskaper är också meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning att genomföras eftersom anställningen kräver tillträde till lokaler med skyddsvärd utrustning. 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker jobbet. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2023-11-01.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Daniel Skog, föreståndare, 090-786 95 75.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-12-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1577-23
Kontakt
 • Daniel Skog, 090-7869575
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-11-01

Tillbaka till lediga jobb