Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för tillämpad fysik och elektronik har 110 anställda, vi bedriver undervisning på grund- och avancerad nivå inom elektronik och datorteknik, maskinteknik, energiteknik samt byggteknik. Vår forskning och forskarutbildning sker inom huvudområdena tillämpad elektronik, tillämpad fysik och energiteknik. Läs mer om institutionen här. Nu söker vi en universitetsadjunkt som ska förstärka institutionen inom elektronikområdet. Sista ansökningsdag är 27 juni 2023.

Arbetsuppgifter
I den här anställningen förväntas du ta ett stort ansvar för undervisning och utveckling av befintliga och nya kurser på högskoleingenjörsprogrammet i elektronik och datorteknik, men även undervisning på andra kurser inom området elektronik förekommer.

I arbetsuppgifterna ingår även utbildningsrelaterad administration, kompetensutveckling inom ämnesområdet och inom pedagogik samt att aktivt delta i institutionens utveckling. Anställningen utgörs av 80 % undervisning och administration samt 20 % kompetensutveckling.

I arbetsuppgifterna ingår också att samverka med det omgivande samhället i syfte att hålla undervisningen tätt knuten till branschens utveckling.

Behörighet
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på lägst magisternivå i elektroteknik eller elektronik eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Kunskaper inom analog elektronik, elektronikkonstruktion, elektroniksimulering reglersystem, inbyggda system och kraftelektronik är meriterande. God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är ett krav då mycket av undervisningen och kontakter med näringslivet sker på svenska.

Bedömningsgrunder
En allmän bedömningsgrund är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Specifika bedömningsgrunder är:

  • Dokumenterad yrkeserfarenhet inom konstruktion av elektronikprodukter.
  • Undervisningserfarenhet från universitet eller högskola inom elektronik
  • God samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt
  • Förmåga att samverka med det omgivande samhället kopplat till ämnesområdet

Övriga bedömningsgrunder är:

  • Förmåga att administrera utbildning
  • Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet

Avvägning mellan de olika bedömningsgrunderna
I första hand ska professionskompetens, yrkes- och undervisningserfarenhet gälla som bedömningsgrund. I andra hand ska gälla god samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt samt förmåga att samverka med det omgivande samhället. Förmåga att administrera utbildning ska också beaktas.

Anställningen är heltid och tills vidare med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där du beskriver hur din kompetens kan bidra till utveckling av elektronikprogrammet samt motivering till varför du söker anställningen
  • CV
  • Examensbevis
  • Relevanta betyg och intyg som styrker uppgifter i CV
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Ansökan ska göras i universitets e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2023-06-27.

Övriga upplysningar

Lämnas av:
Björne Lindberg, e-post: bjorne.lindberg@umu.se, tel.: 090-786 60 56

Ronny Östin, e-post: ronny.ostin@umu.se, tel.: 090-786 63 37 eller

John Berge, e-post: john.berge@umu.se, tel.: 090-786 61 84

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-906-23
Kontakt
  • Ronny Östin, 090-7866337
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-27

Tillbaka till lediga jobb