Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Utveckling av samverkan vid Umeå universitet

Universitetsförvaltningen består av totalt elva enheter som stödjer universitetets myndighetsuppdrag, utbildning, forskning och samverkan. Enheten för forskningsstöd och samverkan (FOS) är en av dem. Vår uppgift är att erbjuda stöd till universitetets ledning, fakulteter, institutioner, forskare och lärare. Vid enheten arbetar 20 personer fördelade på två verksamhetsområden, samverkan och forskningsstöd. Nu söker vi en samordnare till verksamhetsområdet samverkan. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som samordnare hos oss planerar och arrangerar du samverkansaktiviteter och koordinerar utvecklingsprojekt i syfte att möjliggöra utveckling och bidra till att kunskap och kompetens kommer samhället till nytta. Du skapar därför tillfällen för forskare och samhälle att mötas och ger stöd till ökad näringslivsanknytning hos universitetets utbildningar över tid. Du har omfattande kontakt och samarbete med universitetets fakulteter och institutioner samt med företag och organisationer. Du sammanställer även underlag och skrivelser.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har en relevant högskoleutbildning om minst 180hp. Du ska ha dokumenterad erfarenhet från arbete med att ge stöd till samverkan och nyttiggörande samt ha erfarenhet av att planera och skapa samverkansaktiviteter. Du ska också ha erfarenhet av relationsbyggande arbete, ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt kunna kommunicera på både svenska och engelska. Erfarenhet från arbete med innovation eller social innovation i någon form är meriterande.

Som person vill vi att du har förmågan att skapa goda relationer med såväl externa organisationer som universitetets forskare och lärare, är drivande och har ett lösningsorienterat och självständigt arbetssätt. Du är ansvarsfull och engagerad samt van att ta initiativ och prioritera.

Villkor
Anställningen är en tillsvidare anställning på heltid med start efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-20!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-571-23
Kontakt
  • Hans-Olov Byqvist, enhetschef, +46907865355
  • Anna Mannelqvist, verksamhetsledare, 070-6615192
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-30
Sista ansökningsdag 2023-04-20

Return to job vacancies