Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Till våra administrativa team vid institutionen för informatik och institutionen för kost- och måltidsvetenskap söker vi en institutionsadministratör som trivs när arbetet innebär självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att vara:

 • Studieadministration på samtliga utbildningsnivåer. Detta innefattar arbete i system såsom Ladok, Selma och NyA-webben.
 • Forskarutbildningsadministration.
 • Administrativa arbetsuppgifter såsom arkivering och diarieföring, inköpsbeställningar, arrangemang inför disputationer samt skriva protokoll och minnesanteckningar vid möten.
 • Viss fakturahantering, resebeställningar och reseräkningar.
 • Lokalfrågor såsom anläggningsregister, planering av möbler/lokaler samt inventering och inköp.
 • Viss administration av teknikutrustning, webb och sociala medier.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid och anpassas efter verksamhetens behov.

Denna anställning är ett samarbete mellan institutionen för informatik och institutionen för kost- och måltidsvetenskap där din roll kommer innebära att du fördelar din tid mellan institutionerna. Det är ett självständigt uppdrag med stor variation i arbetsuppgifter samt goda möjligheter att påverka och utveckla goda rutiner både för det egna arbetet och i förhållande till andra anställda och studenter vid institutionerna.

Vid institutionerna finns ett administrativt team bestående av HR-samordnare, ekonomisamordnare och studieadministratör. I rollen som institutionsadministratör blir du en del i detta team och förväntas kunna samarbeta och avlasta dina administrativa kollegor.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidare anställning på heltid från och med hösten 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3-årig gymnasial utbildning eller motsvarande. Du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och du är en administratör som är strukturerad och självgående i ditt arbetssätt. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av olika sorters administrativt arbete. 

Arbetsuppgifterna kräver vana att arbeta med datoriserade administrativa system och att du har lätt för att lära dig nya system och arbetsuppgifter. Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska är också ett krav. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenheter som kräver hög servicekänsla. 

För att trivas med anställningen bör du stimuleras av att ha flera kontaktytor, uppdrag och arbetsuppgifter pågående samtidigt. Du är en utåtriktad person som kan samarbeta väl med andra. Vi söker en person som självständigt kan prioritera och ansvara för sina arbetsuppgifter och visar på stor initiativförmåga för att utveckla arbetet. Du är öppen för nya arbetsuppgifter och är flexibel vid behov. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi

Läs gärna mer om Institutionen för informatik och Institutionen för kost- och måltidsvetenskap på våra sidor:
www.umu.se/informatik
www.umu.se/institutionen-for-kost-och-maltidsvetenskap/


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Hösten 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-528-23
Kontakt
 • Katrin Jonsson, Prefekt Informatik, 090-7869387
 • Carita Bengs, Prefekt Kost och måltidsvetenskap, 090-7867819
 • Tina Lundmark, HR-samordnare Informatik, 090-7866438
 • Johanna Nilsson, HR-samordnare Kost och Måltidsvet, 090-7866144
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Return to job vacancies