Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin är en av de större institutionerna inom medicinska fakulteten. Vi bedriver grundutbildning inom flera program och huvudsakligen inom läkarprogrammet. Vår forskning spänner över ett mycket brett register. Det handlar om stora folksjukdomar som astma, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och psoriasis, men även mindre vanliga sjukdomar som Skellefteåsjukan och medfödda hjärtfel.

https://www.umu.se/institutionen-for-folkhalsa-och-klinisk-medicin/

Vi söker nu en första forskningsassistent till ett projekt som ingår i två större EU-projekt, dels BEPREP och dels IDAlert, och handlar om spridning av Hantavirus till följd av klimatförändringar i Europa.
I projektet undersöks faktorer som påverkar spridningen av Hantavirus och särskilt betydelsen av förändrade klimatförhållanden. Prediktiva modeller för att kunna förutse utbrott av smitta kommer att tas fram, liksom effekter på folkhälsa och ekonomi. Anställningen avser en tillsvidareanställningen med omfattningen 50% av en heltid.

Arbetsuppgifter
Din uppgift som förste forskningsassistent i projektet innebär att skriva litteraturöversikter, samla och bearbeta humana data om Hantavirus-infektioner från olika europeiska register, använda machine learning för att skapa förklaringsmodeller och därefter sammanställa och sprida resultat. Arbetet kommer att genomföras inom interdisciplinära nätverk av forskare inom the European Lancet Countdown och två stora EU-projekt.

Andra administrativa arbetsuppgifter kan också ingå.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har avlagt doktorsexamen inom ekologi/miljövetenskap. Du ska också ha kunskap/erfarenhet av folkhälsofrågor och interdisciplinär forskningsverksamhet.

Vi söker dig som har god kommunikativ och administrativ förmåga då projektet innefattar många olika parter. Stark vetenskaplig drivkraft förväntas.

Det är meriterande att du har specifik erfarenhet inom området klimatförändringars effekter på spridning av infektionssjukdomar. Meriterande är också erfarenheter från tidigare deltagande i EU-projekt, både som forskare och koordinator.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. 


Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev samt examensbevis och vara inkommen senast 2023-04-10
Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-532-23
Kontakt
  • Lisbeth Slunga Järvholm, lisbeth.slunga-jarvholm@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb