Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Är du sugen på det perfekta extrajobbet vid sidan av dina studier?

Umeå Universitetsbibliotek söker nu ett antal studenter som hjälper oss att flytta delar av våra samlingar under slutet av vårterminen 2023Umeå universitetsbibliotek är med sina ca 110 anställda och breda verksamhet ett av Sveriges större forskningsbibliotek och en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet. Biblioteket består av huvudbiblioteket, Medicinska biblioteket och biblioteket vid Konstnärligt campus. Det servar i första hand universitetets studenter, lärare och forskare, men är även öppet för allmänheten. Framtiden för Universitetsbiblioteket innebär spännande utmaningar på flera områden så som undervisning, forskarstöd, utveckling av den fysiska studiemiljön och satsningar på att göra våra samlingar och digitala resurser allt mer öppna och lättillgängliga.

Just nu pågår stora ombyggnationer i våra bibliotek och vi behöver extra händer för att hjälpa till att flytta stora delar av våra arkiv. Så gillar du fysiskt arbete och vill tjäna extra pengar vid sidan av dina studier, då kan detta var något för dig. Vi har stora samlingar som ska flyttas så har du någon/några kompisar som också är intresserade av extra jobb så tipsa gärna vidare. 

Anställningarna är tidsbegränsade och löper parallellt med studierna 230424-230609, dagtid vardagar. Tiderna kan komma att justeras utifrån verksamhetens behov.

Du kommer att arbeta med:

Flytt av material (främst böcker och tidskrifter) i våra magasin enligt schema med fasta dagar. Inga förkunskaper krävs och handledare kommer att finnas på plats på samtliga flyttpass. Det är dock meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete. 

Vi söker dig som:

Studerar vid Umeå Universitet och vill ha ett fysiskt extraarbete vid sidan av dina studier.

I ansökan ska anges:

  • om du kan arbeta flera dagar i veckan
  • vilken utbildning du går och vilken termin du läser
  • kontaktuppgifter samt UmU-id

Närmare upplysningar kring arbetsuppgifter lämnas av:

Handledare Lina Karlsson 090-786 96 97, lina.karlsson@umu.se eller Stefan Fleig, 090-786 59 98, stefan.fleig@umu.se

Närmare upplysningar kring arbetsvillkor lämnas av:

Administrativ chef Hanna Rantamäki, hanna.rantamaki@umu.se

Fackliga företrädare:

SACO Stefan Fleig, 090-786 59 98, stefan.fleig@umu.se, ST Anders Lennver, 090-786 95 96, anders.lennver@umu.se.

Varmt välkommen med din ansökan senast 230324

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2023-06-09
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023.04.24
Löneform Timersättning
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-466-23
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb