Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Institutionens administratörsgrupp ger stöd till både institutionsledning och anställda i ärenden kring ekonomi, personal, verksamhetsplanering, forskarutbildning och studie- och utbildningsadministration. Kollegorna i gruppen har stor erfarenhet och god historik om institutionens dagliga verksamhet. Det ger dig möjlighet att resonera kring stort som smått i ditt arbete.

Institutionen för strålningsvetenskaper har nära samverkan med administratörsgrupperna vid Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap samt Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin. Genom vårt samarbete möjliggörs utveckling och ökad kompetens och gör det möjligt att täcka upp för varandra. En del av ditt arbete kan alltså vara institutionsöverskridande.

Du kommer att ingå i ekonomiteamet med fem kollegor från de tre institutionerna som jobbar med liknande arbetsuppgifter som dig. Teamet har regelbundna avstämningar där du snabbt få goda råd av insatta kollegor och kan diskutera och analysera ärenden tillsammans. Vår samverkan innebär också att vi kan backa upp varandra vid arbetstoppar och frånvaro. Vi ser gärna att du tar initiativ för att vara med och utveckla våra rutiner och arbetssätt.

Visst vill du vara med?

Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör ansvarar du för löpande ekonomiarbete så som kund- och leverantörsreskontra, projektadministration, omföringar, reseräkningar, medverkan i arbete med budget och bokslut, medverkan i rapportering av EU-projekt, rapportering till externa finansiärer och andra förekommande arbetsuppgifter inom ekonomi.

I första hand kommer du att arbeta med ekonomirelaterade arbetsuppgifter men andra administrativa uppgifter kommer också̊ att förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig med ekonomiutbildning på̊ lägst gymnasienivå̊ eller motsvarande. Du är utåtriktad som person, kan arbeta självständigt och noggrant, ta eget ansvar och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på̊ svenska och engelska. Arbetet förutsätter god datorvana, vi arbetar i M365.

Det är meriterande att du har erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete på̊ universitet och högskola, samt det administrativa systemet Raindance.

Då arbetet innebär många kontakter med både lärare och forskare, söker vi dig som har god servicekänsla och lätt för att kommunicera. Du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Arbetet kräver att du tar egna initiativ, ser möjligheter i arbetet, kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och tar stort ansvar för ditt arbete.

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-552-23
Kontakt
  • Tufve Nyholm, tufve.nyholm@umu.se
  • Jannike Hurenkamp, jannike.hurenkamp@umu.se,090-7865193
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-27
Sista ansökningsdag 2023-04-18

Tillbaka till lediga jobb