Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Beskrivning

Inom Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering utbildas arbetsterapeuter, fysioterapeuter och idrottsfysiologer samt läkare inom de medicinska specialiteterna geriatrik, rehabilitering och rättsmedicin. Vi utbildar även jurister och poliser i rättsmedicin. Vi söker nu en amanuens inom Idrottsmedicin eller Fysioterapi för stöttning till forskningsprojektet Kognition, rörelsekontroll, och hopptester med multi-tasking efter främre korsbandsskada. Kontakta ansvarig forskare Jonas Markström för att höra mer om projektet; kontaktuppgifter finns nedan.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att rekrytera försökspersoner och att bearbeta insamlat data. Försökspersoner omfattar manliga och kvinnliga idrottare inom bollsporter både med och utan främre korsbandsskada. Det data som du ska bearbeta består i huvudsak av rörelsedata insamlat i vårt högteknologiska rörelseanalyslaboratorium U-motion lab. Du kommer att utbildas i hur sådan data ska bearbetas (det vill säga, inga förkunskaper krävs). Här kan du läsa mer om U-motion lab: https://www.umu.se/forskning/grupper/u-motion-lab-research-group/

Kvalifikationer

Du som söker anställning som amanuens ska:

  • vara student under årskurs 1 eller 2 inom Idrottsfysiologprogrammet eller Fysioterapeutprogrammet vid Umeå universitet,
  • ha god kontakt med idrottsmiljön avseende bollsporter, exempelvis via eget idrottsdeltagande eller i roll som tränare eller domare.

Dina arbetsuppgifter med försökspersonsrekrytering innebär att en del arbete förläggs till kvällar och helger för att träffa och informera potentiella försökspersoner.

Villkor

Anställningsperioden är från april 2023 eller enligt överenskommelse till december 2023. Anställningen avser 10% med möjlighet till upp till 30% av en heltid och omfattningen kan variera under anställningsperioden. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier. Då arbetsuppgifterna i huvudsak består av eget arbete finns mycket stort utrymme för egen planering sådant att arbetet inte krockar med studierna. Löneplacering utgår enligt fastställd lönestege enligt amanuensanställning.

Ansökan

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och ska vara inkommen senast den 26 mars 2023. Urvalet av kandidater baseras på den sökandes meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Din ansökan ska innehålla:

  • ett kort CV som innehåller uppgifter om utbildning, arbetslivserfarenhet och om du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter (max 2 A4 sidor),
  • en kort beskrivning av dig själv och din kontakt med idrottsmiljön samt motivering till varför du söker anställningen (max 1 A4 sida),
  • en sammanfattning av dina genomförda kurser hämtade ur Ladok.

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig forskare Jonas Markström, jonas.markstrom@umu.se, 090-786 66 65.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde April eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort UMEÅ
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-403-23
Kontakt
  • Jonas Markström, 090-7866665
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb