Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats, läs mer här

Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har fyra verksamhetsområden; redovisning, reskontra, ekonomisystem samt upphandling och inköp. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet.

Är du en noggrann och driven administratör som har intresse för system? Gillar du att få till ett flöde i processer och fungera som ett stöd till användare? Då tror vi att det här är jobbet för dig!  

Arbetsuppgifter 
Vi är i ett spännande skede och arbetar målinriktat för att nå ökad avtalstrohet, en effektivare och kvalitetssäkrad inköps- och fakturahanteringsprocess samt förbättrade möjligheter för uppföljning och analys för hela myndigheten.

Som systemadministratör får du möjlighet att medverka till processutveckling, nya arbetsmetoder, rutiner med mera. I arbetsuppgifterna ingår att administrera och hjälpa universitetets användare i ekonomisystemet Raindance. Du arbetar dagligen nära vår e-handelssamordnare med att få vårt elektroniska flöde för beställningar att fungera i e-handelssystemet. Du ger också stöd och service i inköps- och användarfrågor inom myndigheten. I arbetet ingår även att hålla utbildningar, uppdatera handböcker och utbildningsmaterial. 

Kompetenskrav
I arbetet krävs att du har kunskap kring ekonomifrågor och ekonomisystem. Därför söker vi dig som antingen har som lägst har en eftergymnasial ekonomiutbildning eller genom arbetslivserfarenhet förvärvat motsvarande kunskaper.

Du har erfarenhet från administrativt ekonomiarbetet och arbete i ekonomisystem. Har du erfarenhet från självständigt ekonomisystemarbete och arbete med e-handel och affärssystem är det meriterande, men inget krav. Det viktiga är att du är nyfiken och har intresse att lära dig!

Viktiga personliga egenskaper som söks är; mål- och kvalitetsinriktad, kundorienterad, drivande, analytisk, noggrann och med god samarbetsförmåga. God förmåga till kommunikation både på svenska och engelska. 

Övriga meriterande kvalifikationer
Har du högskoleexamen inom ekonomi eller systeminriktad utbildning är det meriterande. Har du kunskap om ekonomisystemet Raindance eller annat större ekonomisystem är det meriterande. Eller om du arbetat som systemadministratör i ekonomisystem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag 2022-12-21. 

Övrigt 
Anställningen är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi erbjuder dig en antal förmåner som anställd bland annat möjligheten att delvis arbeta hemifrån. 
Läs mer här om vilka fler förmåner Umeå Universitet erbjuder dig.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1846-22
Kontakt
  • Christina Adolfsson, +46907865178
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-11-30
Sista ansökningsdag 2023-01-02

Return to job vacancies