Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Kemiska institutionen söker en IT-systemadministratör för arbete inom IT- samarbetet inom kemiskt biologiskt centrum (KBC-IT). Tjänsten innefattar IT-service till anställda vid flera institutioner, samt arbete med IT system av olika nivå av komplexitet.

Beskrivning
Kemiska institutionen söker en IT-systemadministratör till institutionens stödverksamhet. Befattningen är placerad vid kemiska institutionen men du kommer även att stötta medarbetare inom KBC-IT miljön. Rollen omfattar arbete med en mycket stor variation av IT-lösningar av skiftande komplexitet och med en mycket stor krets av användare/kunder i form av personal och instrumentplattformar vid de institutioner som är kopplade till KBC-IT samarbetet vid Umeå universitet.

Arbetsuppgifter
Befattningen innehåller en stor bredd av arbetsuppgifter. Du kommer att ge service till anställda när det gäller olika aspekter av IT samt arbeta med befintliga och framtida IT system inom KBC. Du kommer ha mycket kontakt och dialog med olika typer av kunder och användare samt visst kundansvar. Du kommer arbeta med: installering, konfigurering, uppdatering och test av hårdvara, operativsystem och programvaror. Du kommer sköta underhåll, administration och övervakning av dator-, server- och nätverksinstallationer. Du kommer även ge stöd och rådgivning samt vid behov utbildning till användare i olika led. Vidare kommer du att vara med och utforma kravspecifikationer, förstudier, systemdesign och utvärdering inom olika IT projekt. Du kommer även arbeta med utformning av riktlinjer och säkerställande av krav för att se till att IT-säkerhet tillgodoses.

Kvalifikationer
För befattningen krävs universitets- eller högskoleutbildning som högskole- eller civilingenjör inom IT eller annan motsvarande utbildning med IT-inriktning eller erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Goda kunskaper, såväl muntlig som skriftlig, i engelska och svenska krävs. För att trivas i rollen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och lösningsfokuserad. Samt att du är stabil och initiativtagande.

Erfarenhet av IT-systemtjänster för kemikalie- och gashantering eller liknande arbetsuppgifter är starkt meriterande. Erfarenhet av serversystem och systemtjänster för hantering av olika tjänster såsom bokningssystem (Artologik, Ezbooking), webbservrar (Vmvare), klienthantering (UpKeeper), administation i windows active directory med rättigheter, grupper och policies, etc. är meriternade. Erfarenhet av dokumentation och säkerhetsklassning av system är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av underhåll och uppgradering av tekniska lösningar för t ex lagring av data, visualisering, digitala mötesrum etc. Vi ser mycket gärna att du har erfarenhet av servicearbete och interaktion med olika former av användare och kunder med olika kompetensnivå och olika behov när det gäller IT.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, relevanta intyg och betyg. Senare i rekryteringsprocessen kommer vi efterfråga namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 24 november, 2022.

Villkor
Anställningen avser heltid och är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Information
Närmare upplysningar lämnas av prefekt Henrik Antti, tfn: 090-786 53 59 eller IT-ansvarig Lars-Göran Adolfsson, tfn: 090-786 95 67 eller e-post: lars-goran.adolfsson@umu.se .

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, biologisk kemi, miljö- och biogeokemi och teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1694-22
Kontakt
  • Lars-Göran Adolfsson, 090-7869567
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-11-03
Sista ansökningsdag 2022-11-24

Tillbaka till lediga jobb