Umeå universitet, Institutionen för strålningsvetenskaper

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Institutionen för strålningsvetenskaper är forskningsmässigt en dynamisk och internationellt framgångsrik miljö inom diagnostisk radiologi, onkologi, kognitiv neurovetenskap, radiofysik och medicinsk teknik. Institutionen tillhör den medicinska fakulteten vid Umeå universitet. 

Institutionen för Strålningsvetenskaper söker en klinisk assistent med erfarenhet av radiologiska bedömningar av datortomografi av lever, magnetkameraundersökningar av ändtarmscancer och mammografier. Anställningen är en tidsbegränsad anställning i ett år enligt Högskoleförordningen 5 kap 12§. Anställningen är en utlandsstationering med tillträde 1 oktober 2022 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2022-07-11.

Arbetsuppgifter

Vi söker en klinisk assistent som ska arbeta i H2020 projektet EuCanImage i den kliniska arbetsgruppen och bland annat utföra analyser av radiologiska undersökningar. Dessa analyser kommer i första hand att vara fokuserade på bedömning och annotering av maligna och benigna tumörer samt lymfkörtlar. Materialet ska användas för utveckling av algoritmer inom artificiell intelligens som kunskapsstöd inom onkologis imaging. I uppgifterna ingår också att aktivt delta i arbetet via i första hand distansmöten. Andra metoder och tekniker kan komma att efterfrågas senare. Arbetet kommer att utföras i Storbritannien på distans. 

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för anställningen måste du ha en läkarutbildning och en specialistkompetens i radiologi. Goda kunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift) är avgörande då en stor del av arbetet är beroende av kommunikation inom projektet med stora delar av Europa och delar av USA, företrädelsevis på engelska. Vikt kommer även att läggas på personliga egenskaper och lämplighet.

 Meriterande

Erfarenhet av forskning och strukturerad genomgång av stora bildmaterial. Erfarenhet av arbete med utvärdering av bilddata i olika utvärderingsstationer.

Ansökan skall innehålla

  • Ett personligt brev som kort beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen.
  • En meritförteckning (CV)
  • En lista över ev publikationer.
  • Kopia av examensbevis samt specialistkompetensbevis från Socialstyrelsen.
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska och göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2022-07-11.

Upplysningar

Lämnas av professor Katrine Riklund, Institutionen för strålningsvetenskaper, Umeå universitet, katrine.riklund@umu.se

Mer om oss

Mer information om Institutionen för strålningsvetenskaper finns att läsa på vår websida https://www.umu.se/institutionen-for-stralningsvetenskaper/ 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2022-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Storbritannien
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1147-22
Kontakt
  • Katrine Riklund, 090-7869260
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-07-11

Return to job vacancies