Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB) i samverkan med Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI) söker nu en förste forskningsassistent inom kognitiv neurovetenskap av medvetandet. UFBI är ett tvärvetenskapligt forskningscenter där funktionell och strukturell hjärnbildning används för att belysa flera grundläggande vetenskapliga och kliniska forskningsfrågor. Tjänsten är en halvtidstjänst á 50% under två år med start 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.  

Arbetsuppgifter

Arbetet syftar till att belysa likheter och skillnader i hur medveten och omedveten information bearbetas i hjärnan, genom att analysera befintliga fMRI data med avancerade analysmetoder. Den sökande kommer att vara verksam i Johan Erikssons forskargrupp vid Institutionen IMB. 

Kvalifikationer

För att vara behörig att söka letar vi efter en kandidat som har avlagt en doktorsexamen inom psykologi samt har postdoktoral erfarenhet. Utöver detta vill vi att du har praktisk erfarenhet av fMRI för att studera hjärnans aktivitet samt att du är skicklig i kognitiv neurovetenskap, statistik och vetenskaplig kommunikation på engelska, såväl muntligt som skriftligt. Vi ser även att du har goda programmeringskunskaper, främst i matlab.

Vi söker en välkvalificerad och motiverad medarbetare som har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med övriga i forskargruppen. Det förutsätts att kandidaten behärskar vetenskaplig engelska och har allmänt god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas på den sökandes samarbetsförmåga och lämplighet för det aktuella projektet.

Ansökan

Du registrera din ansökan via e-rekryteringssystemet Varbi senast 2022-07-08.  Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska och ska innehålla;

  1. Ett personligt brev som beskriver din forskningserfarenhet och intressen samt en motivering till varför du söker anställningen som första forskningsassistent.
  2. Ett CV (curriculum vitae) med information om din utbildning (inklusive certifierad kopia av doktorsexamen) samt information om tidigare och nuvarande anställningar, teknisk expertis och publikationslista
  3. Namn och kontaktuppgifter till två referenser.

För mer information kontakta Dr. Johan Eriksson, e-post: johan.eriksson@umu.se, Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi, Umeå universitet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1032-22
Kontakt
  • Johan Eriksson, johan.eriksson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-22
Sista ansökningsdag 2022-07-08

Tillbaka till lediga jobb