Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen tillhör medicinska och teknisk-naturvetenskapliga fakulteterna och erbjuder en vital forskningsmiljö med en bred uppställning av toppmoderna imaging-, metabolomik-, genomik- och screeningsanläggningar.

Vi söker nu en första forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning upp till två år avseende heltid. Tillträde Oktober 2021 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Den obligat intracellulära bakteriepatogenen Chlamydia trachomatis är en ledande smittsam orsak till blindhet och den vanligaste bakteriella orsaken till sexuellt överförbara sjukdomar. Detta projekt syftar till att identifiera och karakterisera kemiska molekyler som kan motverka intracellulär tillväxt av Chlamydia trachomatis. Projektet förväntas leda till djupare insikter om mekanismer för värd-patogeninteraktion och ge utgångspunkter för utveckling av nya värdinriktade  eller antivirulensbaserade läkemedel.

Arbetsuppgifterna innefattar att utforma och utföra experiment, presentera forskningsresultat vid konferenser och skriva publikationer under ledning av gruppledaren.

Kvalifikationer

Vid tidpunkten för rekryteringen måste du ha en universitetsexamen motsvarande en doktorsexamen i läkemedelsvetenskap vid ett europeiskt universitet och ska ha postdoktoral forskningserfarenhet inom området antimikrobiell upptäckt.

Du måste ha expertis i att arbeta med mänskliga cellkulturer och intracellulära bakteriella patogener, inklusive den specifika patogen som är föremål för det planerade forskningsarbetet (Chlamydia trachomatis). Dessutom måste du ha dokumenterad praktisk erfarenhet i screening av små molekyler, inklusive erfarenhet av (1) utveckling av cellbaserade analyser för plattläsare och bildbaserade screeningmetoder, (2) genomförandet av screeningförfarandet, och (3) analys av resulterande data. Du ska också ha grundläggande programmeringskunskaper (Python) och ska vara bekant med maskininlärningsmetoder.

Du ska vara mycket skicklig på att kommunicera både skriftligt och muntligt på engelska. Projektet är ett samarbetsprojekt med flera partners och därför förväntas du inte bara arbeta självständigt utan också fungera väl i en forskningsgrupp med kollegor inom andra forskningsområden. Utmärkt kommunikationsförmåga krävs även för att effektivt kunna interagera med kollegor och arbetskamrater inklusive kollegor från kompletterande forskningsområden.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast 16 Juni 2021. Din ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska (företrädesvis) och ska innehålla:

• Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen, hur du uppfyllerovanstående kriterier (inte mer än en A4-sida).

• Ett CV med din akademiska utbildning och tidigare anställningar.

• Annan relevant dokumentation som du vill föra fram för att styrka din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

För ytterligare information om anställningen vänligen kontakta Barbara Sixt(barbara.sixt@umu.se). För mer information om institutionen för molekylärbiologi vänligen besök vår hemsida www.umu.se/molbiol.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Oktober 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-895-21
Kontakt
  • Barbara Sixt, barbara.sixt@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-05-26
Sista ansökningsdag 2021-06-16

Tillbaka till lediga jobb