Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vid Institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom ämnet omvårdnad.

Nu söker vi en doktorand för arbete i forskningsprojektet ”Digitalt räddningsstöd vid arbetsplatsolyckor inom bygg- & anläggningsbranschen”. Projektets syfte är att utveckla kompetens och expertis inom distansvård integrerat med digital teknik genom samverkansmodeller mellan samhällets civila aktörer och sjukvård.  Forskningsprojektet kommer att genomföras regionalt i norra Norrland och i samverkan emellan byggföretag, Umeå universitet, och hälso- och sjukvård. För att studera detta använder vi kvalitativa och kvantitativa metoder.

Kvalifikationer för doktorandprojektet

Grundläggande behörighet är att sökande är legitimerad sjuksköterska med högskoleutbildning omfattande 240 hp varav minst 60 hp på avancerad nivå inom omvårdnad. Det förväntas färdigheter i skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och engelska, såsom förmågan att formulera och lösa vetenskapliga frågor med olika analysmetoder. God samarbetsförmåga, driv och förmåga att arbeta självständigt betraktas är meriterande.

Särskilda behörigheter är erfarenhet av processutveckling inom telemedicin, videostöd- och med biosensorer kopplat till utveckling av vårdmodell för civil insatsperson. Vidare är yrkeserfarenhet med övning, livräddning och telemedicin en merit, liksom erfarenhet av datainsamling av forskningsdata genom fältövningar och simuleringar av hela traumavårdkedjor.

Bedömning

Utvärdering av förmågan att tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå baseras främst på:

 • Kunskaper och färdigheter relevanta för forskarstudier inom området.
 • Förmåga att formulera och lösa vetenskapliga frågor.
 • Färdigheter i skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och engelska.
 • Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen, t ex yrkeserfarenhet.

Ett urval kommer att göras bland behöriga sökande baserat på meriter och bedömd potential att tillgodogöra sig studier på forskarnivå. Intervjuer i samband med tillsättning av anställningen kommer att ske. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför en av institutionsledningen utsedd forskarutbildningsgrupp. Antagning till forskarutbildning initieras efter avslutad urvalsprocess.

Tillträde

Tjänsten tillsätts efter överenskommelse. Närmare upplysningar lämnas av Michael Haney, 090-786 62 55, michael.haney@umu.se eller Birgitta Olofsson, 090-786 63 33, birgitta.olofsson@umu.se.

En fullständig ansökan ska innehålla:

 1. Ett personligt följebrev med motivering till varför du söker och varför du är lämpad till forskarutbildningsplatsen, max 1 500 ord.
 2. CV/meritförteckning.
 3. Styrkta kopior av examensbevis, betyg och intyg.
 4. Kopior på examensarbete och eventuella publikationer.
 5. Kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork Pro (http://www.umu.se/om-universitetet/lediga-jobb/) och vara inkommen senast 210523. Diarienummer: AN 2.2.1-705-21

Dokument ska bifogas elektroniskt i Word- eller PDF-format. Ofullständig ansökan kommer inte att behandlas.

Anställningsform och omfattning:

Anställningen är begränsad till fyra år på heltid eller upp till fem år om undervisning och annat institutionsarbete utförs. Undervisning och annat institutionsarbete (upp till högst 20%) kan inkluderas.

Avsikten är att tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt. Enligt Högskoleförordningen (12 kap 2 §) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Övriga information http://www.medfak.umu.se/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/doktorandhandboken/

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-705-21
Kontakt
 • Michael Haney michael.haney@umu.se , 090 786 62 55
 • Birgitta Olofsson birgitta.olofsson@umu.se, 090 786 63 33
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-30
Sista ansökningsdag 2021-05-23

Return to job vacancies