Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för Klinisk mikrobiologi söker en Laboratorieassistent, anställning tillsvidare

Beskrivning
Den vi söker ska kunna hantera venösa och kapillära humanprover och analysera dessa med immunkemiska metoder. Odla och hantera högpatogena virus i BSL3 laboratorium. Detektion av virus med olika tekniker exempelvis PCR. Vara med i utveckling av metoder för detektion av antivirala antikroppar mot SARS-CoV-2 och hantavirus. Ytterligare ansvarsområden inkluderar att överse den dagliga verksamheten i laboratoriet.

Kvalifikationer
BMA-utbildning. Kunskap inom immunförsvar mot infektionssjukdomar och metoder för att mäta detta med ELISA-baserade metoder och flödescytometri. Du ska även ha gedigen kunskap och erfarenhet av odling av virus, arbete i BSL3 laboratorium och provhantering för nedfrysning av serum och mononukleära celler från perifert mänskligt blod.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Masterutbildning och erfarenhet av vetenskapligt arbete är meriterande. Gedigen erfarenhet av att processa venösa och kapillära blodprov för att detektera antivirala antikroppar med ELISA-baserade metoder. God kännedom om biologi och immunsvar mot hantavirus och coronavirus. Gedigen och dokumenterad erfarenhet av självständigt utvecklingsarbete vad gäller ovanstående metoder samt erfarenhet av ansvarsuppgifter som ”lab manager”. 

Villkor
Tillsvidareanställning, heltid, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du ansöker via Varbi, sista ansökningsdag 21 maj 2021.

Övrig information
För frågor och ytterligare information kontakta Mattias Forsell
(mattias.forsell@umu.se)

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-691-21
Kontakt
  • Mattias Forsell, 073-0211221
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-30
Sista ansökningsdag 2021-05-21

Return to job vacancies