Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap söker en förste forskningsassistent för arbete inom ett forskningsprojekt. Anställningen är en visstidsanställning på heltid under perioden 1 september 2021 - 31 januari 2022. Välkommen med din ansökan senast den 21 maj 2021.

Beskrivning
Vi söker en förste forskningsassistent som ska arbeta inom forskningsprojektet ”Internationalisering av högre utbildning i Sverige: Möjligheter och utmaningar för universitet och akademiker”. I detta projekt kommer du både att delta i planeringen och i utförandet av projektets olika delstudier, med ett huvudsakligt fokus på analys av data samt att skriva sammanfattningar av internationell litteratur.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att:

  • Analysera intervjuer med universitetsanställda och studenter vid svenska universitet.
  • Producera skriftliga underlag och rapporter på engelska på grundval av dessa intervjuer.
  • Samla in och analysera olika typer av skriftlig dokumentation om universitetens internationaliseringsarbete.
  • Söka, sammanställa och skriva sammanfattningar och översikter av internationell litteratur på engelska.

I arbetsuppgifterna ingår också att i övrigt vara en aktiv medlem i projektgruppen.

Kvalifikationer
Du har en doktorsexamen i, för projektet, relevant ämne såsom pedagogiskt arbete, utbildningsvetenskap, statsvetenskap eller sociologi. Du har också mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift (motsvarande nivå C2 i Common European Framework of Reference for Languages). Du har tidigare erfarenhet av arbete som innefattar att planera, genomföra och analysera intervjuer samt av att skriva vetenskapliga texter på engelska. För anställningen är det särskilt meriterande om du har:
- Erfarenhet från forskning inom området högre utbildning, internationalisering eller interkulturella studier.
- Egna publikationer eller texter som rör ovan nämnda tematiska områden.
- Egna erfarenheter av internationalisering på universitetsnivå.

För arbetet krävs att du är noggrann, strukturerad, självständig och beredd att ta egna initiativ. Självständigt arbete under eget ansvar är en viktig del av anställningen, men god samarbets- och kommunikationsförmåga är lika viktigt då du också kommer att vara en viktig del i projektgruppen, och delta i flera delar av forskningsprocessen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning på heltid under 5 månader med tillträde 1 september 2021, eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsorten är Umeå.

Ansökan
Till ansökan bifogas:
- CV
- Personligt brev
- Examensbevis från forskarutbildning
- Intyg, betyg och övriga merithandlingar du vill åberopa

Arbetsprov kan komma att tillämpas vid rekrytering till denna anställning.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2021-05-21.

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har drygt 110 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. För mer information om institutionens verksamhet se: https://www.umu.se/institutionen-for-tillampad-utbildningsvetenskap/
En av institutionens forskningsprofiler har ett fokus på utbildningspolicy, där bland annat jämförande studier och internationalisering ingår. Det är inom detta område, som vi nu behöver förstärkning.

Närmare upplysningar om forskningsprojektet och om anställningen lämnas av Professor Nafsika Alexiadou (projektledare) 090-786 65 06.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2022-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-682-21
Kontakt
  • Nafsika Alexiadou, 090-7866508
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-29
Sista ansökningsdag 2021-05-21

Return to job vacancies