Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur, kultur och didaktik inom engelska, finska, meänkieli, franska, italienska, lingvistik, svenska/nordiska språk, ryska, samiska, spanska och tyska. Institutionen har ca 110 anställda och är en mångspråkig och mångkulturell arbetsplats i en kreativ miljö.

Institutionen för språkstudier söker nu en studieadministratör på 75 %. Anställningen är ett vikariat med tillträde 2021-05-24 eller enligt överenskommelse och anställning tom 2022-01-31.

Arbetsuppgifter
Studieadministratören ger stöd och service i studieadministrativa ärenden till studenter på grund- och avancerad nivå och undervisande personal. Du arbetar i hela processen från att kurser skapas till att studenten avslutat sina studier hos oss. Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen att ansvara för löpande studieadministration kopplat till utbildningsprogram och kurser, som till exempel registrering av studenter, tentamensadministration, resultatrapportering, kursplaner, samt andra uppgifter relaterade till kurs- och programadministration. Du deltar också i arbetet med institutionens arkiv. Utöver detta tillkommer andra administrativa arbetsuppgifter beroende på verksamhetens behov.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har examen på lägst gymnasienivå med administrativ inriktning eller motsvarande samt några års erfarenhet av självständigt administrativt arbete och administrativa system. 

Då arbetet innebär många kontakter med både lärare och studenter, söker vi dig som har god servicekänsla och är utåtriktad samt har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande, självgående, har god planeringsförmåga och ordningssinne och är van att bemöta människor på ett professionellt sätt. Du tar gärna egna initiativ för en bra lösning på praktiska problem och tycker om att tidvis arbeta i högt tempo. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. För denna anställning krävs god datorvana samt kunskap och vana med datorprogrammen i Officepaketet (framför allt Excel och Word).

Övriga önskvärda kvalifikationer
Det är meriterande om du har erfarenhet av serviceinriktat arbete med vana att bemöta exempelvis kunder, gäster eller studenter. Utöver detta är ytterligare språkkunskaper meriterande.

Ange i ansökan om du har erfarenhet av de system som Umeå universitet använder för studieadministrativa ärenden då dessa är meriterande: Ladok, Selma, NyA, Cambro/Moodle/Canvas, TimeEdit och Episerver.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Ansökan görs via vårt e-rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen senast 2021-05-02. Till ansökan bifogas ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, CV/meritförteckning, vidimerade kopior av betyg och intyg.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-05-24 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-583-21
Kontakt
  • Daniel Andersson, prefekt, 090 7865708, epost daniel.andersson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-12
Sista ansökningsdag 2021-05-02

Return to job vacancies