Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) söker en projektassistent som ska arbeta i en forskargrupp med inriktning mot restaureringsekologi i reglerade vattendrag. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till sex månader. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2021-05-03. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär insamling och analys av data om sträckor med reducerad vattenföring i vattendrag utbyggda för vattenkraftsproduktion i Sverige, samt referenssträckor i outbyggda vattendrag. Syftet är att förbereda och samla in data om ett antal vattendragssträckor från flygbilder m.m., förbereda fältarbete och delta i inventeringar i fält, samt att i efterhand sammanställa inventeringsresultaten. Datasammanställningen tjänar som underlag för det vidare arbetet i projektet med att utarbeta en metodik för att bestämma vilka flöden och fysiska åtgärder längs vattendragssträckan som krävs för olika naturvärden.  

Kvalifikationer
Sökande ska ha masterexamen eller högre inom biologi, geovetenskap, eller liknande relevant examen. Vi söker en person med god samarbetsförmåga, som är strukturerad i sitt arbetssätt och även har förmåga att självständigt driva det egna arbetet framåt. Dokumenterad erfarenhet av arbete med databashantering, samt kännedom om olika organismgrupper och akvatiska ekosystem är krav. Vidare är god kunskap i svenska, både i tal och skrift är ett krav, då arbetet kräver kontakt med svenska myndigheter och verksamhetsutövare. Du behöver ha goda kunskaper i Excel samt god förmåga att kommunicera dina resultat i skrift. Dessutom är erfarenhet av geografiska informationssystem och statistiska analyser meriterande.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg. Ansökan, skriven på svenska, skall innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior på betyg och intyg

Kontakt
Vid frågor rörande anställningen, vänligen kontakta Roland Jansson, roland.jansson@umu.se   

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-11-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-554-21
Kontakt
  • Roland Jansson, 090-786 95 73
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-12
Sista ansökningsdag 2021-05-03

Return to job vacancies