Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning
Pedagogiska institutionen har ett brett utbildningsutbud och medverkar i ett flertal program som t ex Speciallärar-, Specialpedagogprogrammet och Idrottsvetenskapliga programmet, Personalvetarprogrammet och Polisutbildningen. Vår externa utbildnings- och forskningsverksamhet expanderar och institutionen har för närvarande ett 80-tal anställda. Läs mer om oss här.

Nu söker vi en studievägledare till ett vikariat på heltid under 1,5 år med start i januari 2021 eller enligt ök. Om du är utbildad studievägledare med intresse av att vägleda studenter i deras studieval vid ett antal olika program och kurser som institutionen erbjuder, kan det här vara arbetet för dig. Som studievägledare kommer du att medverka i universitets förebyggande, stödjande och uppföljande insatser, samt hjälpa studenterna i övergången mellan studier och arbetsliv.

Arbetsuppgifter
Som vikarierande studievägledare vid vår institution förväntas du främst arbeta med vägledning kring studiernas genomförande, studieuppehåll samt studieuppföljning inom program och kurser både i grupp och på individnivå. I arbetsuppgifterna ingår även arbete med behörighetsfrågor som villkorsgranskning, bereda tillgodoräknanden, planera och genomföra informationsträffar och event för studenter samt ansvara för praktikkursen på Personalvetarprogrammet.

I arbetsuppgifterna kan vägledning vid uppdragsutbildning ingå. Andra uppgifter som kan förekomma är redaktionellt arbete med och uppdateringar av webbtexter samt generellt administrativt stöd till institutionen.

Arbetsuppgifterna genomförs i samverkan med övriga studievägledare internt och externt, samt med studierektorer, studieadministratörer och lärare. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en Studie- och yrkesvägledarexamen. Erfarenhet av arbete med studievägledning samt kännedom om utbildningar på universitet och högskolenivå ett krav. Arbetet kräver god kunskap om och förmåga att tillämpa gällande regelverk, samt förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du har goda kunskaper i Officepaketet. Erfarenhet av arbete med IT-systemen Ladok, NyA, Canvas, Moodle och Cambro är meriterande. Har du kännedom om pedagogiska institutionens utbildningar och kurser är det meriterande.

Arbetet som studievägledare ställer krav på hög grad av ansvarstagande, självständighet och god förmåga att ta egna initiativ och planera och organisera ditt eget arbete. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts en god samarbetsförmåga och en hög servicekänsla och flexibilitet. För att trivas med jobbet behöver du tycka om att skapa goda relationer med såväl medarbetare som med studenter och externa parter.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Till ansökan bifogas ett personligt brev, CV/meritförteckning samt namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Simon Wolming simon.wolming@umu.se eller på telefon 090-786 53 02.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1273-20
Kontakt
  • Simon Wolming, Prefekt, 090-786 53 02
  • Lena Lejon, HR samordnare, 0907866696
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-30
Sista ansökningsdag 2020-10-19

Return to job vacancies