Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Enheten för biobanksforskning (EBF) är en enhet vid Medicinska fakulteten. EBFs uppgift är att stödja lokala, nationella och internationella forskare och forskargrupper i studier som utgår från de register- och provsamlingar som vi administrerar samt skapa förutsättningar för starka forskningsmiljöer. Vi arbetar bl.a. med de forskningsblodprov som samlats vid Västerbottens hälsoundersökning och MONICA-studien. Vi strävar efter att på ett professionellt sätt ge service vid planering och genomförande av olika biobanks- och registerprojekt och bidra till att de biologiska prover och registerdata som administreras via verksamheten tillvaratas och exploateras på ett bra sätt. Vi har cirka 10 anställda. Till enheten finns även forskare knutna som ger vetenskapligt stöd och vi samverkar med forskare, sjukvård och registerhållare lokalt, nationellt och internationellt.

Vi önskar nu anställa en projektsamordnare för medicinsk forskning i stora biobanker.

Anställningen är på heltid (eller enligt överenskommelse) och du kommer att arbeta i ett team med bl.a. statistiker och projektadministratörer.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att variera i karaktär och innehåll men i grunden handlar det om att fungera som ett stöd för biobanks- och registerforskning. Arbetet har stor bredd och utförs i nära samarbete med dina kollegor eftersom olika kunskap och erfarenhet är nödvändigt och där din roll kommer att formas av dig tillsammans med övriga medarbetare.

Du kommer att driva, planera och följa upp våra stödinsatser. Övergripande mål är att ge service och information till biobanks- och registerforskare kring de många olika komponenter som krävs för forskningen, t.ex. att ta fram underlag från olika register eller att tillse att intern dokumentation görs och att klarlägga vilka avtal och andra formella dokument som krävs. Detta innebär samarbete med forskare hela vägen från forskningsidé till publicering och lagring av resultat. Utöver kontakten med forskare kommer du även att ha kontakt med olika myndighetsföreträdare såsom registerhållare, universitetsjurister, etc.

Sammanfattningsvis kommer du att utföra och samordna administrativt arbete där det redan finns fastslagna processer, men även med sådant som behöver förbättras, t.ex. intern utveckling eller optimering av processer mellan EBF och andra myndigheter.

Visst dataarbete kan förekomma ifall sökande även har sådan kompetens, men det utgör inte primära arbetsuppgifter. EBFs dataarbete består av att sammanställa underlag genom matchning av olika blodprovs- och enkätdataregister, ge service till kliniska forskare rörande design av projekt – speciellt med avseende på epidemiologisk och statistisk metodik, harmonisera och leverera data mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom relevant område. Du ska ha erfarenhet av att arbeta i forskningsnära verksamhet och med register, främst i epidemiologiska kohorter alternativt biomedicinsk forskning/medicinsk statistik.

Du ska även ha erfarenhet av administration och dokumentation, och det är viktigt att du är bekväm med både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För att kunna utföra de arbetsuppgifter som ingår ska du ha översiktliga kunskaper i, eller ha intresse av att lära dig, biobanks- och registerjuridik.

Eftersom arbetet innebär att du ska kunna hantera många pågående ärenden samtidigt krävs att du har förmåga att prioritera. Du ska även kunna arbeta självständigt samt vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. I ditt arbete kommer du att ha omfattande kontakter både inom och utom universitetet och det är därför viktigt att du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera och samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Meriterande

Vi ser helst att du har flera års erfarenhet inom relevanta områden. Du är gärna disputerad.

Det är även meriterande med kunskaper om biobanker och blodprovsanalyser. Dock kan sökande med erfarenhet från andra forskningsnära verksamheter komma i fråga.

Vi ser även att det är en fördel om du har erfarenhet av arbetsledning.

Villkor

Anställningen som projektsamordnare för medicinsk forskning i stora biobanker, vid enheten för biobanksforskning är på heltid och tillsvidare med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan skall innehålla en kort beskrivning av dig själv och varför du vill ha anställningen, CV, inklusive akademiska betyg, dokumenterad erfarenhet och kunskap som stödjer din lämplighet för anställningen, samt gärna kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av föreståndare Ingvar Bergdahl, ingvar.bergdahl@umu.se, 090-786 50 37 eller områdeschef Åsa Ågren, asa.agren@umu.se, 090-785 28 62.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1238-20
Kontakt
  • Ingvar Bergdahl, 090-786 50 37
  • Åsa Ågren, 090-785 28 62
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-29
Sista ansökningsdag 2020-11-11

Tillbaka till lediga jobb