Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vid institutionen för klinisk vetenskap, neurovetenskaper, finns en provsamling (blodprov, ryggmärgsvätska, hudbiopsier) från främst forskningspatienter, men även deras anhöriga och friska försökspersoner, som medverkar i olika forskningsprojekt. Även prov från patienter/forskningspersoner från andra länder ingår i samlingen. I vår biobank finns ”bankfack” för olika diagnoser t ex MS, ALS, Parkinson och hydrocefalus. Forskningsprojekt på de insamlade proverna bedrivs löpande av forskare som är verksamma vid institutionen och biobanken administreras i mjukvaran Filemaker. Vi söker nu en ny medarbetare som i första hand ska administrera biobanken och databaser. 

Anställningen är 1 år och med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår framförallt ansvar för att organisera i frysar och att fortlöpande uppdatera databasen på kliniska data. Du kommer även att ansvara för provhantering, omhändertagande och registrering i provdatabas av forskningsprover. Arbetet består också av att ta fram redan insamlade prov för nya projekt och skicka både gamla och nya forskningsprover.

Kvalifikationer

Du som söker har examen från högskola/universitet med för anställningen relevant inriktning eller har erfarenhet från arbete enligt ovan. Arbetet kräver att du har goda datakunskaper samt viss kunskap om Biobankslagen, Etikprövningslagen, sekretesslagstiftning och GDPR.

Du ska ha god samarbetsförmåga, kreativitet, flexibilitet och en förmåga att kunna arbeta självständigt. Arbetet kräver också att du är noggrann, ansvarskännande, metodisk samt serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Du har ett intresse för forskning och tidigare erfarenhet av omhändertagande av forskningsprover är starkt meriterande. Meriterande är också erfarenhet av databaser, provhantering, blodprovstagning, pipettering och centrifugering. Erfarenhet av att programmera i mjukvaran Filemaker eller motsvarande databas är ytterligare en merit.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-503-20
Kontakt
  • Peter Andersen, professor, peter.Andersen@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-04-02
Sista ansökningsdag 2020-04-19

Return to job vacancies