Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Är du intresserad av ett omväxlande arbete i en internationell miljö? Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi. Vi söker en HR-administratör vid Institutionen för fysiologisk botanik, som är en del av centrat. Som HR-administratör kommer att stötta ledning och medarbetare i personalfrågor. Anställningen är på heltid under perioden 2020-04-01-2020-11-15. Sista ansökningsdag 2020-03-11.

Arbetsuppgifter

Som HR-administratör arbetar du brett med såväl kvalificerat personalarbete som löpande personaladministration. Rollen innebär att stötta institutionsledning och forskningsledare i personalfrågor och ge råd utifrån gällande lagstiftning, avtal och riktlinjer.

I rollen ansvarar du för att samordna introduktionen av nya medarbetare och stipendiater vid institutionen. I detta ingår bland annat att informera medarbetare om exempelvis avtal, rutiner och förmåner. Institutionen har en stor andel internationella medarbetare och du informerar och är behjälplig kring frågor om uppehållstillstånd, folkbokföring och försäkringar.

Som administratör ansvarar du även för att samordna och administrera den fackliga samverkan vid institutionen. Du fungerar som sekreterare på arbetsplatsträffar och du ansvarar för institutionens arkiv och diarium. Mer övergripande initierar och driver du utvecklingen av personaladministrativa rutiner och arbetssätt.

I rollen ansvarar och initierar du frågor som rör arbetsmiljö i samråd med arbetsmiljöombud samt är sammankallande i den grupp som arbetar med hälsa och friskvård. Du håller i workshops utifrån resultatet i medarbetarundersökningen eller andra arbetsmiljöområden. Du samordnar även möten och uppföljning kring institutionens rehabiliteringsärenden.

Det löpande personalarbetet utgörs av administration av rekryterings- och anställningsärenden, hantering av ärenden inom universitetets administrativa system samt administration av reseräkningar, arvoden och ersättningar.

I anställningen ingår även viss studieadministration på grund- och avancerad nivå samt på forskarnivå och detta innefattar registreringar i studieadministrativa system samt administration kring tentamen. Även andra administrativa uppgifter i samband med den dagliga verksamheten kan förkomma i arbetet, exempelvis hantering av passerkort.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen från personalvetarprogrammet eller motsvarande samt erfarenhet av administrativt arbete. UPSC är en internationell arbetsplats varför god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska är ett krav. Vidare krävs god datorvana och kunskaper i Officepaketet. Som person är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du har hög integritet och god förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av personalarbete gärna i akademisk miljö. Erfarenhet av att arbeta i personaladministrativa system, exempelvis Primula och Varbi, är önskvärt. Erfarenhet av studieadministration inom universitet/högskola är meriterande.  

Ansökan

Din ansökan i PDF-format ska innehålla ett CV, aktuella betyg och examensbevis, ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten samt kontaktuppgifter till två referenser.  Du söker via vårt e-rekryteringssystem Varbi och din ansökan ska vara inkommen senast 2020-03-11.

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Stefan Jansson, 090-786 53 54, stefan.jansson@umu.se, eller HR-administratör Rebecca Gramner, 090-786 54 17, rebecca.gramner@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningen avslutas 2020-11-15
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-279-20
Kontakt
  • Rebecca Gramner, 090-786 63 56
  • Stefan Jansson, 090-786 53 54
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-18
Sista ansökningsdag 2020-03-11

Return to job vacancies