Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning

Det övergripande syftet med detta projekt är att undersöka den molekylära mekanismen som leder till bildandet av patogena mtDNA-deletioner.

Anställningen är på två år på heltid med tillträdesdatum efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer att omfatta arbete med human cellkultur, konfokalmikroskopi, nukleinsyrabaserad in vitro proteinbiokemi och G-quadruplex-DNA in vitro och in cellulo analys.

Kvalifikationer

Behöriga att ansöka är personer med en doktorsexamen i genetik eller molekylärbiologi. Kandidaten bör ha en stark bakgrund inom cell- och molekylärbiologi, inklusive erfarenhet av arbete med mänsklig cellkultur och proteinanalys. Erfarenhet av epifluorescens och konfokalmikroskopi och in vivo cellavbildning är ett krav. Kunskaper om rekombinant proteinuttryck och rening med användning av mänskliga- och insektsceller som expressionssystem, samt erfarenhet av nukleinsyrebaserade in vitro proteinbiokemi experiment. Erfarenhet av arbete med mitokondriell metabolism och olika tekniker för att hantera mitokondriell funktionalitet kommer att betraktas som en merit. Goda kunskaper i engelska, både muntliga och skriftliga, goda kunskaper i experimentell design, och förmåga att arbeta självständigt.

Tidigare erfarenhet av arbete i en internationell forskargrupp och erfarenhet inom fältet av sekundära DNA-strukturer är en stark merit.

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1794-19
Kontakt
  • Andrei Chabes, 073-6205446
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-25
Sista ansökningsdag 2019-12-20

Return to job vacancies