Handelshögskolan

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Enheten för företagsekonomi vid Handelshögskolan söker dig som vill arbeta som forskningsamanuens i företagsekonomi.

Arbetsuppgifter
En forskningsamanuens arbetar som assistent till forskare och bistår med varierande arbetsuppgifter som tillhör det aktuella forskningsprojektet. I detta projekt innebär det arbetsuppgifter så som bokning av intervjuer, genomförande av intervjuer, transkribering av intervjuer, sammanställning av sekundärdata, ringa in enkäter etc. Du kommer att handledas av en forskare under anställningen. Som amanuens är du anställd och får del i arbetsrum, dator, postfack, fikar med övrig personal och får en god inblick i institutionen som arbetsplats.

Behörighet
Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Kvalifikationer
Företagsekonomi B eller motsvarande. Goda kunskaper i svenska och engelska då intervjuer kan komma att göras på båda språken. Tidigare erfarenhet av transkribering är meriterande.                           

Omfattning
Vi söker en amanuens och anställningen avser 25% av en heltid under perioden 191016-200430. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier.

Ansökan
Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast 2019-09-25.

Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker anställningen, uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentwebben.

Information
För mer information om anställningen kontakta professor Maria Bengtsson, maria.bengtsson@umu.se eller biträdande prefekt Lars Silver, lars.silver@umu.se.

Mer om Handelshögskolan
Handelshögskolans vision är att vara ett framstående lärosäte vad gäller utbildning i Sverige, att bedriva forskning av hög internationell standard samt att samverka med näringsliv och förvaltning inom såväl som utanför vår region. I samspel med vårt omgivande samhälle bedriver vi utbildning och forskning för att utveckla ansvarstagande ledare med en förståelse för samhällets utmaningar gällande hållbar utveckling.

Vi är ca 150 anställda fördelat mellan vårt kansli och våra enheter för företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Ca 3000 studenter passerar årligen våra kurser och vi bedriver utbildning från grund- till forskarutbildningsnivå i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik.

Enheten för företagsekonomi har ca 80 anställda. Vi bedriver forskning inom sektionerna entreprenörskap, management, marknadsföring och redovisning/finansiering.

Handelshögskolan har AACSB-ackreditering och är hållbarhetscertifierad enligt miljöledningsstandarden ISO14001. Läs mer om Handelshögskolan här: http://www.usbe.umu.se.

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-04-30
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1306-19
Kontakt
  • Maria Bengtsson, professor, 090-786 61 61, maria.bengtsson@umu.se
  • Lars Silver, biträdande prefekt, 090-786 67 98, lars.silver@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-09-10
Sista ansökningsdag 2019-09-25

Return to job vacancies