Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi. Inom UPSC är forskning om växters cell- och molekylärbiologi, speciellt på skogsträd, ett profilområde. Institutionen för fysiologisk botanik söker nu en förste forskningsingenjör på heltid i 3 månader med tillträde snarast.

Beskrivning

Inom projektet studeras de regulatoriska signaler som vidarebefordrar kloroplastens aktivitet till cellkärnan, som i sin tur reglerar de gener som kodar för kloroplastproteiner. Forskningsgruppen använder sig av ett unikt cellkultursystem i arbetet för att studera kloroplastutveckling. Förste forskningsingenjören kommer att arbeta in en stor forskargrupp och bidra till flera olika forskningsprojekt.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är underhåll och skötsel av cell-linjer. Vidare kommer du att analysera och kartlägga hur växtcellers metabolome förändras under olika odlingsbetingelser.

Kvalifikationer

Du har doktorsexamen i Växtmolekylärbiologi eller motsvarande. Du har arbetat med det cellkultursystem från Arabidopsis meristemceller som är utvecklat vid UPSC och som vi använder oss av i vår forskning. Vidare måste du vara bekant med metoder för att studera reglering av gener, GFP, YFP och CFP reportersystem, molekylärbiologiska metoder för kloning samt sterilteknik. Detta arbete ställer höga krav på specifik erfarenhet av växtmaterial i kultur samt sterilteknik.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) en beskrivning av forskningserfarenhet (4) Redogörelse för forskningsintresse (5) Kontaktinformation till två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1238-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-26
Sista ansökningsdag 2019-09-16

Return to job vacancies