Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Personalenheten är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna. Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet.

Personalenheten är indelat i fem verksamhetsområden (Löneadministration, HR-stöd till förvaltningen, Arbetsmiljö och lika villkor, Kompetensförsörjning och ledarutveckling samt Arbetsgivarfrågor- arbetsrätt, förhandling och omställning). Totalt arbetar det 31 personer vid enheten.

Vi söker nu en områdeschef till Löneadministrationen tillika området för HR-stöd till förvaltning.

Arbetsuppgifter:
Som områdeschef har du ett verksamhets-, personal- och ekonomiskt ansvar för löneadministrativa området tillika området för HR-stöd till förvaltning och gemensamma funktioner vid personalenheten. I ditt arbete rapporterar du till personalchefen.

I uppdraget som lönechef ingår att ha både det strategiska och operativa ansvaret för löneadministrationen samt för de HR-specialister som ger stöd till chefer inom universitetsförvaltning och gemensamma funktioner. Det innebär bland annat att du sätter mål, leder, organiserar och utvärderar arbetet och kvalitén, samt ansvarar för utveckling av det arbete som bedrivs inom de två områdena. På sikt kan innehållet i arbetet utvecklas och innebära att du bland annat medverkar inom området lönebildning, förhandling och därmed tillhörande lokala avtalsfrågor. Detta styrs av intresse och verksamhetens behov. Som lönechef driver du även områdets ständiga förbättringsarbete med att förbättra rutiner och processer för att möta verksamhetens behov och förväntningar.

Kompetenskrav:
Vi söker dig med lägst kandidatexamen från personalvetarprogrammet eller motsvarande utbildning på högskolenivå och att du har erfarenhet att driva utveckling inom HR-området. Vidare ser vi att du har erfarenhet av arbetsledande funktion inom HR, gärna i verksamheter med löne- och avtalsfrågor. Vi ser även att du har goda kunskaper inom arbetsrätt och bör ha erfarenhet av förhandling med fackliga organisationer. Din erfarenhet av kollektivavtalstolkning är goda och du besitter kunskap om lagar och avtal inom löneområdet.

Som person är du drivs av att utveckla arbetet med lönebildnings- och avtalsfrågor samt systemutveckling/digitalisering. Du ska vara kvalitetsmedveten och ha förmåga att utveckla goda relationer internt och externt. Som ledare ska du kunna ta tillvara på och utveckla medarbetares kompetens, skapa ett bra kommunikationsklimat samt inneha förmåga att planera, genomföra och utveckla arbetet inom området och därmed fatta beslut. I ditt arbete har du har god servicekänsla och hög integritet. Du har god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska och har erfarenhet att hålla presentationer och utbildningar på båda språken.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande:
Meriterande är om du har erfarenhet från HR-arbete vid universitet/högskola alternativt större verksamheter med hög komplexitet. Har du erfarenhet av att leda den löneadministrativa processen och drivit dess utveckling är även detta meriterande.

Anställningen är på heltid och tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Närmare upplysningar lämnas av personalchef Lars Nordlander, lars.nordlander@umu.se

Facklig information lämnas av SACO, tel 090-786 5365, SEKO civil, tel 090-786 52 96 samt ST, tel 090-786 54 31.

Ansökan:
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast den 13 september 2019.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1227-19
Kontakt
  • Lars Nordlander, +46 90 7866193
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-22
Sista ansökningsdag 2019-09-13

Return to job vacancies