Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Personalenheten är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna. Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet. Vi är totalt 32 personer som arbetar vid personalenheten, uppdelade i flera enheter, varav löneadministrationen är en.

Löneadministrationen söker nu en ny medarbetare - vill du bli en del av vårt härliga löneteam?

Arbetsuppgifter:
Du ska som lönespecialist bidra till att rätt lön betalas ut till rätt person vid rätt tillfälle. I arbetsuppgifterna ingår administration av löner, ersättningar och arvoden i personal- och lönesystemet Primula. Du ska tolka och tillämpa de regelverk som rör anställningsvillkor såsom ledigheter, sjukfrånvaro, semester m m samt kontrollera och kvalitetssäkra de underlag som du får.

Som lönespecialist har du kontakt med chefer, administratörer och medarbetare inom myndigheten, men arbetet innebär även kontakt med andra myndigheter, t ex när det gäller skatter och socialförsäkring. Du ska kunna ge konsultativt stöd inom löneadministrationens verksamhetsområde och informera i sakfrågor, regelverk, rutiner och tillämpningen av lönesystemet.

Kompetenskrav:
Vi söker dig som har examen inom löneområdet från YH/KY-utbildning eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig erfarenhet. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du ska ha mycket god förmåga att samarbeta, du har god servicekänsla och hög integritet. Du är en person som utmanas och stimuleras av utveckling och förbättringar och att skapa resultat som ger mervärde i verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande i det dagliga arbetet och är noggrann med förmåga att se till helheten. Du ska vara kvalitetsmedveten, strukturerad och kunna arbeta självständigt, samt ha god datorvana med goda kunskaper i Office-paketet.

Meriterande:
är tidigare erfarenhet av arbete med löneadministration och erfarenhet från högskola eller universitet. Att ha erfarenhet att arbeta utifrån lagar, avtal och regelverk, gärna från statlig verksamhet, och vana att tillämpa dessa ses även som meriterande. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen är på heltid och tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Närmare upplysningar lämnas av biträdande personalchef Ann-Christin Edlund, ann-christin.edlund@umu.se

Facklig information lämnas av SACO, tel 090-786 5365, SEKO civil, tel 090-786 52 96 samt ST, tel 090-786 54 31.

Ansökan:
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast den 13 september 2019.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1224-19
Kontakt
  • Ann-Christin Edlund, 090-7869165
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-22
Sista ansökningsdag 2019-09-13

Return to job vacancies