Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur och didaktik inom engelska, finska meänkieli, franska, italienska, lingvistik, svenska/nordiska språk, ryska, samiska, spanska och tyska. Institutionen har ca 100 anställda och är en mångspråkig och mångkulturell arbetsplats i en kreativ miljö. Läs mer på https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/

Vi utlyser nu en anställning som amanuens 50 %.

Arbetsuppgifter
Amanuensen utgör en kontaktyta gentemot institutionens studenter och arbetar främst med administration av tentamina. Detta inkluderar bland annat att:

  •  skicka anmälningslistor
  •  beställa tentamenstillfällen
  •  boka hjälpmedel vid funktionsnedsättning
  •  kopiera upp tentor
  •  lämna tillbaka tentor till lärarna
  •  koda av tentor och lämna  tillbaka dem till studenter

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskola vårterminen 2019 och som kommer att vara aktivt studerande även under höstterminen 2019 och vårterminen 2020.

Bedömningsgrunder
Bedömningsgrunder för urvalet är: kännedom om och erfarenhet av utbildning vid institutionen för språkstudier, administrativ förmåga, förmåga att vara  serviceinriktad, samarbetsförmåga, förmåga att ta ansvar, självständighet, planeringsförmåga och ordningssinne.

Avvägning mellan bedömningsgrunder
Stor vikt i bedömningen läggs vid kännedom om och erfarenhet av utbildning vid Institutionen för språkstudier, exempelvis anskaffad genom studier vid institutionen, samt vid styrkt administrativ förmåga.

Då arbetet innebär många kontakter med både lärare och studenter, lägger vi vikt vid förmåga att vara serviceinriktad, samarbeta och ta eget ansvar samt vid självständighet, ordningssinne och planeringsförmåga.

Omfattning
Anställningen omfattar 50 % av en heltid.

Lön, villkor m m
Lön regleras utifrån UmU:s lokalt kollektivavtal.

Övrigt
Anställningen är placerad i Umeå. Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen gäller 12 månader.

Ansökan
Till ansökan bifogas ett personligt brev, CV/meritförteckning, utdrag ur Ladok samt namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Din ansökan görs i e-rekryteringssystemet senast 2019-03-29.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-390-19
Kontakt
  • Daniel Andersson, prefekt, 090 7865708, epost daniel.andersson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
  • SEKO, 090-786 52 96
Publicerat 2019-03-08
Sista ansökningsdag 2019-03-29

Return to job vacancies