Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Nu söker vi en projektsamordnare för administration, uppföljning och rapportering av projekt. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Välkommen med din ansökan senast den 6 mars 2019.

Arbetsuppgifter
Europeiska CBRNE-centret initierar och koordinerar nationella och internationella EU-finansierade forsknings- och utvecklingsprojekt som syftar till att förbättra samhällets krisberedskap och hanteringen av CBRNE-händelser. För närvarande är vi involverade i fem europeiska och två svenska projekt. De flesta projekten handlar om utbildning, träning och övning av blåljuspersonal och framför allt om hur man skyddar aktörerna, befolkningen och samhället vid CBRNE-händelser. Arbetet som projektsamordnare består bland annat av:

  • projektadministration och rapportering till uppdragsgivaren
  • information och kommunikation av resultat och framskridande i projektet såväl internt inom projektet som externt till intressenter som företag, myndigheter och i vissa fall allmänheten
  • organisera möten och evenemang både inom projektet men även för utåtriktad informationsspridning
  • samordning av projektets olika aktiviteter och medverkande (arbetsplanering), kontinuerlig uppföljning av aktiviteternas framskridande
  • omvärldsbevakning av utveckling inom säkerhetsområdet på nationell och internationell nivå
  • analys av resultat som underlag till fortsatt planering.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen på lägst kandidatnivå inom samhällsvetenskap eller humaniora eller motsvarande. Du har en god förmåga och erfarenhet av att organisera eller leda arbete i projektform och av att samverka med olika människor. Uppgifterna ställer krav på förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har också en god förmåga och erfarenhet av att sammanställa och analysera uppnådda resultat som grund för fortsatt planering, god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt samt vana vid att arbeta i Windows och Office (datorbaserat).

Det är meriterande om du har utbildning med inriktning mot, eller erfarenhet av, arbete med samhällssäkerhet, kris- och konflikthantering och/eller arbete inom CBRNE-området. Även kunskap inom beteendevetenskap eller liknande områden är meriterande.

Vi ser gärna att du är strukturerad, tar egna initiativ och att du uppskattar att få styra ditt arbete, tar ansvar för och ser till att dina arbetsuppgifter slutförs enligt planering.

Ansökan
Till ansökan bifogas ett personligt brev och CV/meritförteckning. Sista ansökningsdag är den 6 mars 2019. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Logga in och ansök via knappen längst ner på sidan.  Anställningen avser heltid och tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av Per-Erik Johansson, föreståndare för CBRNE-centret tfn: 070-649 66 45 eller e-post: per-erik.johansson@umu.se.

Information om oss
Europeiska CBRNE-centret arbetar med forskning, övning och utbildning inom områdena säkerhet och sårbarhet med fokus på incidenter med kemiska (C), biologiska (B), radiologiska/nukleära (R/N) och explosiva (E) ämnen. Målet med verksamheten är att etablera CBRNE-forskningsmiljön i Umeå som ett ledande excellenscenter för CBRNE-forskning och utveckling i Europa. Centret är en centrumbildning knuten till den teknisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet. www.umu.se/europeiska-cbrne-centret/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-257-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-13
Sista ansökningsdag 2019-03-06

Return to job vacancies