Umeå universitet, Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Lärarhögskolan vid Umeå universitet är en universitetsgemensam organisation direkt under rektor, där samtliga fakulteter vid universitetet är ingående parter. Lärarhögskolans uppdrag är att samordna, utveckla och kvalitetssäkra lärarutbildning och utbildningsvetenskap vid Umeå universitet samt att vara en angelägenhet för hela universitetet och samverka med parter såväl inom som utanför universitet. 

Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 20 medarbetare inom utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation och studievägledning. Vi söker en projektledare till Lärarhögskolans kansli, som ska utgöra en länk mellan Lärarhögskolan och kommunerna. Anställningen avser 60 % och är tidsbegränsad fr.o.m. 15 januari 2019 t.o.m. 31 december 2019.

Arbetsuppgifter

Umeå universitet startade hösten 2014 en försöksverksamhet med övningsskolor och övningsförskolor. Målet med försöksverksamheten är att höja kvaliteten på lärarutbildningen, att stärka den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) och lärarstudenternas professionsutveckling.

Det övergripande ansvaret för att utveckla försöksverksamheten ligger på den strategiska styrgruppen där Lärarhögskolans biträdande föreståndare är ordförande. Projektledarens uppgift är att organisera regelbundna erfarenhetsutbyten mellan universitetet och de medverkande förskolorna, grundskolorna och gymnasieskolorna. I uppgifterna ingår även att driva kvalitetsarbete inom ramen för försöksverksamheten, t ex att organisera seminarier, mottagarverksamhet, anordna externa och interna föreläsningar samt koordinera, samordna och stödja utvecklingsprojekt för skola eller förskola. Projektledaren samarbetar med övrig kanslipersonal kring frågor som rör verksamhetsförlagd utbildning.

Kompetenskrav

Vi söker dig med högskoleexamen inom lärarutbildning och god erfarenhet av arbete med verksamhetsförlagd utbildning inom ramen för lärarutbildningen vid universitet/högskola. Du trivs i en utåtriktad roll med många olika kontakter såväl internt inom universitetet som externt mot kommunala och privata skolhuvudmän. Du har god vana i att arbeta med Officepaketet. Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet, självständighet, samarbetsförmåga, servicekänsla och god förmåga till skriftlig och muntlig framställning på svenska och engelska. Du är självgående, strukturerad och har förmåga till helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

Det är meriterande om du har god kännedom om kommuners organisation, villkor och regelverk avseende VFU. Även god kännedom om verksamheten med övningsskolor/övningsförskolor är meriterande.

Ansökan

Till ansökan bifogas ett personligt brev, CV/meritförteckning samt namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.  

Närmare upplysningar lämnas av

Kanslichef Boa Drammeh, tel. 072-143 25 62, e-post boa.drammeh@umu.se. 

Facklig information lämnas av SACO, tel. 090-786 53 65, SEKO, tel. 090-786 52 96 samt ST, tel. 090-786 54 31.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2018-12-09.Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1992-18
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-11-20
Sista ansökningsdag 2018-12-09

Return to job vacancies