Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning av arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att utröna molekylära mekanismer bakom protein-protein interaktioner, protein aggregering, framför allt alpha-synuclein och IAPP, och dess betydelse för amyloid bildning i beta celler samt dess effekt på betacellsfunktion. Experimentell metodik inkluderar induktion och analys av fibrillbildning in vitro, in vivo analyser av protein aggregering och amyloid bildning, avancerad in vivo avbildning och mikroskopi, inklusive EM (negativ färgning, immunogold, cryo-EM). Kandidaten skall ha förmåga att självständigt planera experiment, utveckla metoder och genomföra analyser av data samt kommunicera resultat. Att sammanfatta resultat muntligt och skriftligt på engelska är ett krav. Det förväntas att kandidaten kan bedriva egen forskning inom området och söka egna anslag. Sökande skall därutöver också ha dokumenterad god förmåga att samverka inom forskargruppen och med andra forskargrupper

Kvalifikationer
För behörighet krävs avlagd doktorsexamen. Dokumenterad erfarenhet av in vitro aggregering och fibrillbildning och amyloidfärgning in vitro och in vivo. Erfarenhet av avancerad mikroskopi, inklusive EM. Erfarenhet av att arbeta med genetiskt modifierade möss. Godkänd kurs i försöksdjurskunskap. Publikationer inom området rörande fibrillbildning är starkt meriterande.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Förmåga att arbeta självständigt.

Villkor
Heltid, tidsbegränsad 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2019-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-01-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1931-18
Kontakt
  • Helena Edlund, professor, helena.edlund@umu.se, 090-786 67 99
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-11-19
Sista ansökningsdag 2018-12-07

Tillbaka till lediga jobb