Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för molekylärbiologi, som tillhör både den tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten och den medicinska fakulteten, har en dynamisk och internationell miljö med ca 175 medarbetare från 37 länder. Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället. För mer information se www.molbiol.umu.se. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Medverka i upprättande av budget, prognoser, löpande budgetuppföljning och bokslut.
 • Ge stöd till prefekten/institutionsledningen vad gäller institutionens övergripande ekonomi.
 • Ge stöd i ekonomiska frågor till institutionens forskare och gruppledare vid exempelvis ansökningar om externa bidrag, upprättande av fullkostnadskalkyler samt projektuppföljning.
 • Redovisning av forskningsprojekt samt dialog med forskningsledare.
 • Ansvara för ekonomi- och fakturahantering.
 • Utföra löpande bokföring och administration av reseräkningar.
 • Övrigt förekommande arbetsuppgifter som rör ekonomi, administration och personal.

Kompetenskrav

Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med projektredovisning och uppföljning, ha en mycket god förmåga att organisera, planera samt vara noggrann. Du ska även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har god datorvana och erfarenheter av ekonomisystem samt Microsoft-Office-programmen, främst Excel. Vi söker dig med hög personlig integritet och servicekänsla, samt förmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du ska även kunna hantera ett högt tempo och stora informationsmängder. Vi lägger stor vikt vid förmåga att samarbeta och kommunicera eftersom den administrativa funktionen är central inom vår institution.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Vi önskar att du har erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, gärna på högskola/universitet. Önskvärt är också erfarenhet av redovisnings- och revisionsarbete.

Erfarenhet av ekonomisk och administrativ hantering av EU-projekt är meriterande för anställningen.

Ansökan

Till ansökan bifogas ett personligt brev, CV/meritförteckning, relevanta kopior av betyg och intyg samt namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i word eller pdf-format.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1680-18
Kontakt
 • Maria Westling, Ekonomisamordnare, 0907856730
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-10-09
Sista ansökningsdag 2018-11-20

Return to job vacancies