Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Enheten för polisutbildningen söker en förste forskningsassistent för arbete inom ett forskningsprojekt som studerar på vilka grunder ensamkommande flyktingungdomar placeras på SiS. Anställningen är på deltid, 75%, under 15 månader med start enligt överenskommelse.

Enheten för polisutbildning grund- och vidareutbildar företrädesvis poliser. På grundutbildningen är ca 440 studenter registrerade, enheten har 15 anställda, dessutom är ett femtiotal lärare från andra institutioner involverade i våra utbildningar. Vi bedriver själva och tillsammans med andra universitetsinstitutioner externt finansierad forskning med ett 20-tal involverade forskare.

Anställningen som förste forskningsassistent innebär medverkan i ett forskningsprojekt som avser bidra till ökad kunskap om på vilka grunder ensamkommande flyktingungdomar placeras på SiS; hur placeringsinsatsen såväl som behandlingsinsatsen organiseras; huruvida vårdinnehållet skiljer sig jämfört med andra placerade ungdomar; hur samverkan och eftervård fungerar och hur ungdomarna själva upplever tiden på SiS särskilda ungdomshem. Projektet kombinerar kvantitativa och kvalitativa metoder och avsikten är att det skall kunna bidra med användbar kunskap om hur tvångsvård för ensamkommande flyktingungdomar skall kunna bedrivas med hög kvalitet vid SiS särskilda ungdomshem.

I arbetsuppgifterna ingår att självständigt samla in och analysera data samt skriva vetenskapliga artiklar inom området. I arbetsuppgifterna ingår också att med korta pressmeddelanden synliggöra forskningsresultat.

Vi söker dig som har doktorsexamen med samhällsvetenskaplig inriktning samt dokumenterad erfarenhet av forskning som berör socialt utsatta människors levnadsvillkor och erfarenheter samt kön och etnicitet. Vidare krävs dokumenterad kompetens inom såväl kvantitativ som kvalitativ forskningsmetod samt dokumenterad erfarenhet av vetenskaplig publicering. Språkkunskaper som Farsi är högt meriterande.

Arbetet ställer krav på goda kunskaper i tal och skrift på engelska samt god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information om projektet lämnas av Malin Eriksson, institutionen för socialt arbete, malin.eriksson@umu.se. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta personalsamordnare Sofia Wård, enheten för polisutbildning, sofia.ward@umu.se.

Ansökan görs via vårt rekryteringssystem Varbi och ska innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker anställningen. Ansök senast 2018-05-23.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-812-18
Kontakt
  • Malin Eriksson, malin.eriksson@umu.se
  • Sofia Wård, sofia.ward@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-05-03
Sista ansökningsdag 2018-05-23

Tillbaka till lediga jobb