Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Vid Institutionen för fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, t. ex. organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, rymdfysik och teoretisk fysik. Institutionen är en del av KBC, kemiskt-biologiskt centrum vid Umeå Universitet. Vi har ett starkt fokus på interdisciplinär forskning och utmärkt tillgång till modern instrumentering och infrastruktur för analys.

Vid Institutionen för Fysik är vi cirka 100 anställda med en stark verksamhet som växer inom både forskning, undervisning och samverkan. Miljön är internationell med medarbetare från olika bakgrund och kulturer. Våra forskningsområden innefattar inriktningar som kondenserade materiens fysik, organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, laserfysik, plasmafysik, och teoretisk fysik.

Är du en ekonom på jakt efter ett nytt jobb? Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du blir del av ett positivt team. Arbetsplatsen har ett öppet klimat med många nationaliteter och kulturer som gör det lätt att trivas.  Anställningen är tillsvidare på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 2025-04-01 eller enligt överenskommelse. 
Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 februari 2025.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar administration av forskningsmedel, bidrag från statliga och privata forskningsfinansiärer samt ett flertal bidrag från EU.

Vidare ingår, analys, ekonomiska uppföljningar och granskning av ekonomiska ärenden på projektnivå.

I rollen som ekonom utvecklar du rutiner, manualer och system för stora projekt eller projekt där institutionen är koordinator. I arbetet ingår också att granska och tolka ekonomiska avtal. Du medverkar i arbetet med institutionsbudget, prognoser och bokslutsarbete.

Kvalifikationer
Du har kandidatexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande samt flerårig erfarenhet av ekonomiarbete inom stor organisation, gärna universitet eller högskola. I undantagsfall kan kravet uppnås genom lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med kvalificerade ekonomifrågor inom stor organisation (gärna universitet eller högskola).

Arbetet kräver mycket god datorvana och du måste ha mycket goda kunskaper i Microsoft 365, främst i Excel. Därutöver har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Arbetet som ekonom kräver god förmåga i att kunna se samband, skapa enkla och tydliga strukturer samt ha förmågan att beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Mångfalden av situationer och karaktären på frågor och problem som kan uppstå ställer krav på att kunna arbeta utvecklingsinriktat och analytiskt. Arbetet kräver också god samarbets- och initiativförmåga samt förmåga att kunna arbeta målmedvetet och effektivt.

Mångårig erfarenhet av att arbeta med statlig redovisning och gärna med ekonomisystemet Raindance, som används vid Umeå universitet är meriterande. Mångårig erfarenhet av att administrera EU-projekt samt fleråriga bidrag från stora forskningsfinansiärer är meriterande, gärna i en koordinerande roll.

Som person har du ett serviceinriktat förhållningssätt, lätt för att samarbeta med andra och är en strukturerad, noggrann, självständig och ansvarstagande person. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är tills vidare med 100 % omfattning med tillträde 1 april 2025 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:
1.   Följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer, och motivering varför du söker (max 2 sidor).
2.   CV.
3.   Kopior på examensbevis.

Information
För mer information kontakta prefekt Magnus Andersson, E-mail: magnus.andersson@umu.se, tel: 090-786 63 36.
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2025-02-05.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 2025-04-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-54-25
Kontakt
  • Magnus Andersson, 090-7866336
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2025-01-15
Sista ansökningsdag 2025-02-05
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb