Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, examina, Ladok (studiedokumentation), studenthälsa samt studievägledning och studentstöd. Här jobbar ca 45 personer. Nu söker vi en antagningshandläggare på heltid, tjänsten avser en tillsvidareanställning med start 2024-08-12 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet omfattar kvalificerad utredning och handläggning, administration, informationsarbete samt bedömning av akademiska och gymnasiala meriter från Sverige och andra länder. En stor del i antagningens dagliga arbete innebär att fatta beslut utifrån rådande regelverk. Handläggningen sker via vårt nationella antagningssystem NyA och vid behov behöver man även navigera i kringliggande system så som exempelvis Ladok. Antagningen prövar ansökningar om reell kompetens och fattar beslut om undantag. Vi hanterar och beslutar även om anstånd med studiestart samt hantering av överklagandeärenden i antagningsfrågor. Vid enheten sker ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att i än högre grad möta behov från universitetet och samhället i övrigt. I dina arbetsuppgifter kommer det därför även ingå att kunna samverka med och lösa arbetsuppgifter inom enhetens andra funktioner och att delta i utvecklingsarbetet. Umeå Universitet har studenter från hela världen så dina arbetsuppgifter kommer att variera i komplexitet.

Vi söker dig som har akademisk examen och erfarenhet av utredning, handläggning inom antagning eller annan myndighetsutövning.  Du har erfarenhet av utbildningsadministrativa processer inom högskolan och/eller arbetslivserfarenhet från annan statlig myndighet. Det är meriterande om du har erfarenhet från bedömning av både gymnasiala och akademiska meriter liksom erfarenhet av antagningssystemet NyA.

För att trivas hos oss och med tilltänkta arbetsuppgifter ska du vara noggrann och ha en hög grad av integritet. Du ska kunna arbeta självständigt och i team, ha lätt för att skapa kontakter och ha en mycket god kommunikationsförmåga. Arbetet bedrivs periodvis under tidspress och ställer därför krav på en god planerings- och prioriteringsförmåga, att du har lätt att ta initiativ samt kan anpassa dig till en snabbt föränderlig arbetssituation. Du har en gedigen erfarenhet av att arbeta digitalt – och har därmed goda kunskaper i Officepaketet. Det är av vikt att du trivs i en roll där du ger stöd och service till studenter, blivande studenter, fakulteter och institutioner samt enheter inom universitetets förvaltning och du ska därför ha god förmåga till skriftlig och muntlig framställan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • en akademisk utbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget
 • minst två års relevant och aktuell erfarenhet av handläggning o myndighetsutövning
 • erfarenhet av utbildningsadministrativa processer inom högskolan och/eller arbetslivserfarenhet från annan statlig myndighet
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Vidare är det meriterande om du har:

 • erfarenhet av bedömning av både gymnasiala och akademiska meriter
 • goda kunskaper i något av de IT-verktyg som avdelningen arbetar med som NyA, Office 365 samt Ladok
 • erfarenhet av handläggning inom nationell och internationell antagning

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid med start 2024-08-12, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2024-06-11. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen

Övrigt och kontakt

För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med områdeschef Anette Gröndahl Tel: 090-786 88 18, e-post: anette.grondahl@umu.se

Umeå universitet erbjuder dig ett flertal personalförmåner som främjar en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder bland annat stöd för friskvårdsaktiviteter, flexibla arbetstider samt friskvårdstimme.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-894-24
Kontakt
 • Anette Gröndahl, 090-7868818
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb