Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för molekylärbiologi söker 1-2 amanuenser motsvarande 10-20 procent. Tillträde i Augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet som amanuens innebär att du är anställd vid Umeå universitet och att du arbetar med uppgifter relaterade till Civilingenjörsprogrammet i bioteknik- vid institutionen för molekylärbiologi. Det kan innefatta gemensamma programaktiviteter som studiebesök, bjuda in talare till inspirationsseminarier men också uppsökande verksamhet som att presentera programmet för skolklasser, delta i uppsökande evenemang och se till att hemsidan är uppdaterad. I arbetet ingår även kommunikation och programrelaterade undersökningar med nuvarande och examinerade studenter så kallade alumni, sätta upp och sköta en linkedin sida för alumni och nuvarande studenter samt aktivt deltagande i programrådsmöten.

Kvalifikationer

Vi söker en kandidat som uppfyller följande kriterier: 

  • Du är registrerad som aktiv student på Civilingenjörsprogrammet i bioteknik vid Umeå universitet.
  • Du har god social kompetens och ett stort intresse för att arbeta med att förbättra och utveckla bioteknik-programmet. 
  • Du har god förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp.
  • Du har minst 45 högskolepoäng inom programmet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.  

Urvalet bland sökande baseras på meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Ansökan

Ansök via vårt rekryteringssystem Varbi senast 11 Juni 2024. Ansökan ska vara högst två A4-sidor och inkludera en beskrivning av de kunskaper och erfarenheter som du anser vara relevanta för tjänsten. Bifoga CV, personligt brev och resultatintyg from studentwebben.

Välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Anställningens omfattning kommer att vara mellan 10-20 procent av heltid under 6 månader, med början i Augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner för mer information:
Lena Svensson, programansvarig, lena.svensson@umu.se

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10-20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-853-24
Kontakt
  • Lena Svensson, programansvarig, lena.svensson@umu.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb