Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Vid Institutionen för fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, t. ex. organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, rymdfysik och teoretisk fysik. Institutionen är en del av KBC, kemiskt-biologiskt centrum vid Umeå Universitet. Vi har ett starkt fokus på interdisciplinär forskning och utmärkt tillgång till modern instrumentering och infrastruktur för analys.

Svenska Rymdforskares Samarbetsgrupp är (SRS) är en sammanslutning av aktiva rymdforskare och rymdtekniker i Sverige med uppgift att verka för en positiv utveckling av svensk rymdforskning. SRS täcker områden såsom: Astrobiologi; Astronomi; Atmosfärisk fysik; Jordobservationer; Rymdplasmafysik; Solsystemfysik; Space physiology och mikrogravitation;

SRS har en egen webbsida med funktion för egna maillistor: https://svenskarymdforskare.se/. Just nu söker vi en IT-ansvarig amanuens (webbmaster) som ska sköta driften och utvecklingen av detta system. Posten finansieras av Svenska Rymdstyrelsen, och medlen förvaltas av Institutionen för Fysik vid Umeå Universitet.

Anställningen omfattar 7 % under 10 månader. Syftet med anställningen är att sköta driften och utvecklingen av vårt webbsystem.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att du blir anställd av universitetet och att du arbetar med uppgifter relaterade webbsystemet för SRS. Du kommer att jobba i nära samarbete med ordförande för SRS (Maria Hamrin) och den nationella beredningsgruppen för SRS. Under verksamhetsåret kommer du att ha möjlighet att delta på den nationella SRS-konferensen med resa och uppehälle betalt.

Kvalifikationer

Du som söker aktuell anställning ska

  • vara registrerad som aktiv student på Teknisk fysik vid Umeå universitet,
  • ha minst 60 hp avklarade kurspoäng,
  • vara van vid att jobba med datorer och ha ett bra öga för detaljer,
  • vara pålitlig och skötsam i din roll som webbmaster,
  • ha god social kompetens och goda personliga egenskaper,
  • vara intresserad av att arbeta för SRS’ bästa,
  • vara intresserad av rymdområdet,
  • ha god förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp.

Det är meriterande om du har erfarenhet av drift och vidareutveckling av webbsystem, men det är inget krav. Det är också meriterande att ha bakgrund från rymdområdet, exempelvis kurs i rymdfysik, men det är absolut inget krav.

Villkor
Anställningen är på 7 % i 10 månader. Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter och lämplighet.

Ansökan
Ansök senast 6 juni 2024. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara en till två A4-sidor. Den ska innehålla en tydlig beskrivning av dina meriter, kompetenser, kunskaper och erfarenheter som du tycker är relevanta för de kvalifikationer som krävs.

Kontakt
Vid eventuella frågor kontakta gärna Maria Hamrin, ordförande för SRS, maria.hamrin@space.um.se.  

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 september 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön enligt fastställd löneinplacering
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 7%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-816-24
Kontakt
  • Maria Hamrin, 090-7866036
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb