Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Beskrivning

Inom Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering utbildas arbetsterapeuter, fysioterapeuter och idrottsfysiologer samt läkare inom de medicinska specialiteterna geriatrik, rehabilitering och rättsmedicin. Vi utbildar även jurister och poliser i rättsmedicin. Vi söker nu en forskningsassistent med bakgrund inom Fysioterapi eller Idrottsmedicin till forskningsprojektet Kognition, rörelsekontroll, och hopptester med multi-tasking efter främre korsbandsskada. Hör av dig till ansvarig forskare Jonas Markström för att höra mer om projektet; kontaktuppgifter finns nedan.

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta med pilotstudier där du ska utveckla tester och träningsprotokoll med risk- och konsekvensanalys, designa och utforma forskningsmaterial, rekrytera forskningspersoner, utvärdera resultat och skriva rapporter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är självgående men också kan planera, leda och genomföra projekt tillsammans med olika aktörer, något som ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer till andra i både interna och externa sammanhang. Du stimuleras av att skapa resultat i kunskapsintensiva miljöer och har ett proaktivt arbetssätt. Som person är du ansvarstagande, flexibel, lösningsfokuserad och engagerad. Du bör vara intresserad av motorisk kontroll, fysisk aktivitet och idrottsskaderehabilitering. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska ha:

·         universitetsexamen i Fysioterapi, Idrottsmedicin eller Idrottsfysiologi,

·         erfarenhet av idrottsskaderehabilitering,

·         god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

 

Det är meriterande om du har:

·         erfarenhet om rörelseapparaten avseende rörelsemekanik, framförallt om löpning, 

·         erfarenhet av grafisk formgivning.

Villkor

Anställningsperioden är från augusti 2024 eller enligt överenskommelse och fyra månader framåt. Eventuellt kan möjlighet till kortare förlängning finnas beroende på utfall i projektet. Anställningen avser 80 % av en heltid. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-532-24
Kontakt
  • Jonas Markström, 090-7865000
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb