Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för språkstudier söker en utbildningssamordnare på heltid. Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som utbildningssamordnare arbetar du med samordning och utveckling av de utbildningsadministrativa processerna vid institutionen i samarbete med studierektor. Arbetet inkluderar kontinuerlig analys av utvecklingsbehov i relation till institutionens verksamhetsmål, med fokus på utbildningsutbud och utbildningsadministration. Arbetet innebär ett brett verksamhetsstöd i frågor som rör administrativa delar av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Exempel på arbetsuppgifter:

 • Samordning och analys av studie- och utbildningsadministrativa processer
 • Ledamot och administrativt stöd i olika kommittéer och råd
 • Beredning av nya och revidera lokala styr- och stöddokument inom utbildningsområdet
 • Samordning av arbetet med institutionens förslag till program- och kursutbud
 • Beredning av analysunderlag som rör institutionens utbildningar, till exempel för verksamhetsberättelse och i strategiskt kvalitets- och utvecklingsarbete

Andra administrativa arbetsuppgifter kan ingå.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har examen på lägst kandidatnivå inom relevant område för anställningen och flera års aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter vid offentlig sektor. Du ska ha erfarenhet av studieadministration samt av arbete i system såsom Ladok3, NyA och SELMA. Du ska även ha erfarenhet av att utarbeta handläggningsordningar och utveckla andra studie- och utbildningsadministrativa processer. Som person är du självgående, flexibel och strukturerad i ditt arbete och har en mycket god samarbetsförmåga. Du kan samordna, prioritera och delegera arbetsuppgifter.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. För denna anställning krävs god datorvana samt kunskap och vana av datorprogrammen i Officepaketet (framför allt Excel och Word).

Övriga önskvärda kvalifikationer

Det är meriterande om du har haft en administrativ samordnande roll sedan tidigare och om du har jobbat i TimeEdit och Canvas. Meriterande är även om du har kännedom om Umeå universitets handläggningsordningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast 2024-05-06 och skickas in via e-rekryteringssystemet Varbi. Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
 • CV/meritförteckning
 • Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc.)

Övriga upplysningar

Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Läs mer om Institutionen för språkstudier här

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av studierektor Per Boström (per.bostrom@umu.se, 090 786 59 81) eller HR samordnare Lovisa Larsson (lovisa.larsson@umu.se, 090 786 94 12).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-462-24
Kontakt
 • Lovisa Larsson, HR-samordnare, 090-7869412,lovisa.larsson@umu.se
 • Per Boström, Studierektor, 090-7865981,per.bostrom@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb