Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Intendent vid Institutionen för medicinsk biovetenskap

Institutionen för medicinsk biovetenskap tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet och bedriver forskning och undervisning inom ämnena Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi. Institutionen har c:a 80 anställda. Vi utlyser en tills vidareanställning som intendent.

Anställningen som intendent innefattar servicefunktioner till ”Translational Research Centre”, som är samlokaliserade på forskningsvåningarna i byggnad 6M på sjukhusområdet. Läs gärna mer om oss här: https://www.umu.se/institutionen-for-medicinsk-biovetenskap/

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Intendenten har till uppgift att fungera som ett nav och bistå hela verksamheten. Arbetet som intendent innebär täta kontakter med såväl anställda som omvärlden. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bl a följande:

 • Inköp av kemikalier, Instrument/utrustning till laboratorier, IT-utrustning och kontors- och förbrukningsvaror.
 • Granskning av leveranser och fakturor.
 • Medverkan vid upphandling och utvärdering av offerter.
 • Inköp/leasing av gemensam utrustning.
 • Ansvara för kemikaliedokumentation enligt gällande regler.
 • Ansvara för skyltning, informationsskärmar och webbplatser.
 • Arbetsmiljösamordning.
 • Avfallshantering enligt gällande regler.
 • Kontaktperson med serviceenheter inom såväl universitet som Region Västerbotten rörande bl a lokal- och logistikfrågor.

Även andra arbetsuppgifter av institutionskaraktär kan förekomma.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom laborativt medicinskt/tekniskt område. Vidare kräver arbetet goda IT-kunskaper, t. ex. Office-paketet. Du ska vidare ha mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i engelska, eftersom institutionen har en starkt internationell prägel.

Som person är du serviceinriktad, ansvarstagande, noggrann, självständig och har god kommunikationsförmåga. Du är också lyhörd och har god samarbets- och initiativförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete inom universitetet och det interna beställningssystemet, Quartzy samt kemikaliehanteringssystemet, Klara. Erfarenhet av universitets administrativa system, Raindance, samt erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning är meriterande.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är tills vidare med tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökningsförfarande
Följande handlingar bifogas i ansökan:

 • Ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden, samt lämplighet för anställningen (max 2 sidor).
 • En meritförteckning (CV).
 • Kopior av betyg, examensbevis samt eventuella övriga meriter som sökanden vill åberopa.

I anställningsprocessen kan det bli aktuellt med referenstagning.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av prefekt Magnus Hultdin, tel 090-785 28 89, magnus.hultdin@umu.se.

Din ansökan görs via vårt e-rekryteringssystem, Varbi och ska vara inkommen senast den 5 maj 2024.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-585-24
Kontakt
 • Magnus Hultdin, 090-7852889
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb