Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Kemiskt Biologiskt Centrum (KBC) vid Umeå universitet söker en servicechef. I befattningen ingår att ha operativt ansvar för den icke-administrativa delen av stödfunktioner till forsknings- och utbildningsverksamheten samt chefs- och ledaransvar för servicefunktionen. Har du en teknisk bakgrund och är en nyfiken, problemlösningsfokuserad och serviceinriktad person som trivs med stor variation i arbetsuppgifter och uppdrag är detta en befattning för dig!  Sista ansökningsdag är 10 juni 2024.

 

Beskrivning


Befattningen som servicechef innebär att ha ett operativt ansvar för den icke-administrativa delen av stödfunktioner till forsknings- och utbildningsverksamheten inom KBC (Kemiskt Biologiskt Centrum). Du ska upprätthålla, utveckla och följa upp den operativa verksamheten utifrån riktlinjer och uppsatta mål. Du ingår i KBC-husets styrgrupp och Kemiska institutionens ledningsgrupp.

 

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att vara bollplank i diverse hus- och verksamhetsrelaterade frågor som uppkommer i den dagliga forsknings- och utbildningsverksamheten. Du har ett delegerat ekonomiskt ansvar för Säkerhetshuset, KBC servicecenter, Kemiförrådet och KBC- IT, vilka samtliga är verksamhetsstödjande funktioner inom KBC. I befattningen ingår även chefs- och ledaransvar för medarbetarna vid KBC servicecenter, Kemiförrådet och KBC-IT, ca 13 personer.

I arbetsuppgifterna ingår även att:

 • Planera, koordinera och följa upp anpassningar och installationer i institutionsförhyrda lokaler.
 • Delta i mindre och större husrelaterade projekt som representant för verksamheten och att vara en länk mellan verksamheten och Akademiska Hus, Lokalförsörjningsenheten och i förekommande fall även entreprenörer.
 • Delta i det systematiska arbetsmiljöarbetet rörande gällande regelverks tillämpning i labmiljö.
 • Ansvara för den centrala gasdistributionsanläggningen på campus
 • Samordna utrymningsövningar
 • Leda KBC husråd
 • Stödja och/eller genomföra upphandlingar av enstaka utrustningar och ramavtal.
 • Ansvara för och koordinera verksamhetsnära ramavtal gällande t ex gas, kemikalier, förbrukningsmateriel för lab, forskningsutrustningar, farligt kemiskt avfall och kemikalie-registreringsprogram.

 

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med teknisk inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är av central betydelse att du är tekniskt kunnig och har kunskaper om hantering av frågor som gäller fysisk arbetsmiljö samt har grundläggande kunskaper om kemikalier, kemikaliehantering och kriterier för farligt gods. Del av din yrkeserfarenhet ska härröra från arbete i en utvecklingsorienterad miljö eller från annan komplex organisation. Du har arbetat längre tid med personalansvar och ledarskap. Därtill ska du ha mycket god muntlig och skriftlig förmåga att kommunicera på svenska och engelska samt vara en van användare av programmen inom Office-paketet och erfarenhet av något ekonomi- och/eller affärssystem.

 

Meriterande

 • Erfarenhet från arbete inom statlig myndighet/UMU
 • Erfarenhet av ekonomiansvar
 • Erfarenhet från arbete med materielförsörjning inom statlig verksamhet.
 • Erfarenhet av Raindance eller annat motsvarande ekonomisystem.

 

Personliga egenskaper

Vi ser fram emot att välkomna en servicechef som är en drivande kraft inom sitt område, har förmågan att tänka kreativt samt förstår vikten av att se sin roll som en integrerad del i hela KBC-husets verksamhet.

För att lyckas i befattningen behöver du vara flexibel och lösningsfokuserad med god förmåga att planera och prioritera mellan arbetsuppgifter. Du ska ha utpräglat processtänkande, dvs se delarnas koppling till och inverkan på den helhet som den verksamhet du stödjer befinner sig i. Du ska ha förmåga att skapa och upprätthålla kontaktytor med ett brett spektrum av intressenter som är av vikt för verksamhetens funktion och utveckling. Det är av största vikt att du är serviceinriktad, kommunikativ, stresstålig samt har lätt för att samarbeta. Du bör även vara en nyfiken och öppensinnad person som trivs med stor variation i arbetsuppgifter och uppdrag.

 

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 10 juni, 2024.


 
Villkor
Anställningen avser heltid och är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast / alt. enligt överenskommelse.


 
Information
 Närmare upplysningar lämnas av servicechef Erik Ånger, tfn: 090-7866819 eller e-post: erik.anger@umu.se Frågor om rekryteringsprocessen lämnas av Rosita Nilsson, tfn 090-7865960 eller e-post rosita.nilsson@umu.se    

Om oss
Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Fyra större forskningsområden, Biologisk kemi, IBEAM, Organisk kemi och teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemiskt Biologiskt Centrum som är en unik satsning vid Umeå universitet där forskare samarbetar över institutions-, fakultets- och universitetsgränser såväl inom specialiserade frågeställningar som i stora strategiska forskningsprojekt. Inom KBC ryms ett flertal institutioner med ungefär 800 anställda från ett 50-tal olika länder.  

Anställningen är placerad vid Kemiska institutionen som är en av institutionerna inom KBC.

Mer information om att vara anställd vid Umeå universitet: https://www.umu.se/jobba-hos-oss/.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde så fort som möjligt, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-788-24
Kontakt
 • Rosita Nilsson, 0907865960
 • Erik Ånger, 0907866819
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb