Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Bildmuseet är en av Sveriges främsta konsthallar för internationell samtidskonst och det publika hjärtat på Konstnärligt campus. I sju våningsplan med en anslående arkitektur låter vi konst och vetenskap mötas kring vår tids angelägna frågor. Bildmuseet är en plats för stimulerande möten och samtal om konst, samhälle och existens. Mer information finner du på http://www.bildmuseet.umu.se/sv/.

Vi söker nu en vikarierande museipedagog på heltid under perioden 19 augusti 2024 till och med 13 februari 2025.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som museipedagog ansvarar du, tillsammans med en kollega, för planering och genomförande av Bildmuseets konstpedagogiska program gentemot Bildmuseets besökare inklusive skolgrupper. Arbetet sker i samråd med biträdande museichef. Du håller guidade visningar av pågående utställningar och genomför konstpedagogiska program i bildverkstaden. Övriga arbetsuppgifter kan tillkomma inom ramen för Bildmuseets verksamhet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har erfarenhet av konstpedagogisk verksamhet vid museer, konsthallar eller motsvarande, inklusive praktiskt arbete i konstpedagogisk bildverkstad. Du har högskoleutbildning med inriktning mot konst, pedagogik eller museologi och praktisk erfarenhet av att arbeta med olika konstnärliga tekniker och material. Du har även erfarenhet av att självständigt driva och genomföra konstpedagogiska projekt, samt kunskap om och intresse för samtida konst och bildkultur.

Som person är du flexibel, initiativrik, social och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och kan kommunicera och uttrycka dig väl i både tal och skrift på både svenska och engelska.

Övriga upplysningar
Vi söker en museipedagog på heltid fr o m 2024-08-19 t o m 2025-02-13. Helgtjänstgöring ingår i schemat.

För mer information, kontakta museichef Katarina Pierre: katarina.pierre@bildmuseet.umu.se.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 10 maj och innehålla CV, personligt brev och intyg om studier. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240819
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-583-24
Kontakt
  • Museichef Katarina Pierre, katarina.pierre@bildmuseet.umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb