Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för Medicinsk kemi och biofysik söker nu en staff scientist för anställning i 4 månader med start i mitten av augusti 2024. Projektet innebär studier av G-quadruplex strukturer för att förstå dess roll i cellreglering genom att studera proteiner som binder till dessa strukturer. 

Beskrivning

Projektet innebär studier av G-quadruplex strukturer in vitro och in vivo för att förstå dess roll i canceruppkomst. Arbetsuppgifterna består av biokemiska och biofysikaliska experiment, samt jästcellstudier. Celler som kommer att användas är från Schizosaccharomyces pombe. Metoder som kommer att användas är t.ex. är circular dichroism, primer extension assays, proteinrening, EMSA, Helicase assays, Microscale Thermophoresis, cellodling, fluorescens och elektronmikroskopi. Handledning av grundutbildningsstudenter kommer också ingå i arbetsuppgifterna. Sammanställa data och skriva forskningsartiklar.

 

Kvalifikationer

Sökande ska ha doktorsexamen i molekylärbiologi, biokemi eller liknande disciplin. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av circular dichroism, primer extension assays, proteinrening, EMSA, Helicase assays, Microscale Thermophoresis assays, Schizosaccharomyces pombe cellodling, fluorescens och elektronmikroskopi. Den sökande ska ha erfarenhet och vara kunnig inom G-quadruplex fältet eller/och DNA-replikation.

Kandidaten ska ha uppvisat relevanta forskningsresultat inom dessa fält, t.ex i form av författarskap i vetenskapliga publikationer.

Den sökande ska vara flytande i tal och skrift på engelska. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av handledning av studenter.

 

Meriterande

Meriterande om den sökanden har utfört postdoktoral utbildning på annat universitet än där sökande har disputerat ifrån.

 

Ansökan

Du ansöker genom vårt e-rekryteringssystem senast den 30 april 2024. Din ansökan ska innehålla: 

  • Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen samt hur du uppfyller ovanstående kriterier (inte mer än en A4-sida).
  • Ett CV med din akademiska utbildning och tidigare anställningar.
  • Doktorsexamensbevis
  • Annan relevant dokumentation som du vill föra fram för att styrka din ansökan. 


  
För ytterligare information kontakta Nasim Sabouri, nasim.sabouri@umu.se.  
Välkommen med din ansökan! 


Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Mitten av augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-550-24
Kontakt
  • Nasim Sabouri, 0725662505
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb