Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning
Är du en lösningsorienterad person, som vill ha ett varierande arbete inom ekonomi/administration och gärna kombinerar självständigt arbete med samarbete? Då vill vi förstärka vårt ekonomiteam med dig! Välkommen med din ansökan senast den 2 maj 2024.

 

Arbetsuppgifter

Ekonomiadministratörens huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med interna och externa leverantörs- och kundfakturor, fullkostnadskalkyler, omföringar, anläggningsregister, hantering och redovisning av enskilda projekt, avstämningar och kontroller, hantering av reseräkningar m.m. I arbetsuppgifterna ingår rapportering, budget, uppföljnings- och bokslutsarbete.

 

Kvalifikationer
Lägst gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande och gärna flerårig erfarenhet av ekonomiarbete inom stor organisation, gärna universitet eller högskola.

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel. Som ekonomiadministratör bör du även ha goda kunskaper i engelska språket.

Arbetet som ekonomiadministratör kräver förmåga att kunna arbeta flexibelt, effektivt och med stor noggrannhet. Arbetet kräver också god samarbetsförmåga.

 

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till 12 månader, med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. 

Ansökan
Din ansökan, bestående av CV, personligt brev som beskriver varför du söker anställningen samt relevanta intyg/betyg, görs via vårt e- rekryteringssystem och ska vara inkommen senast den 2 maj 2024.


Vid frågor är du välkommen att kontakta Rosita Nilsson, administrativ chef, 090-786 59 60 rosita.nilsson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Om oss på kemiska institutionen
Kemiska institutionen är den största institutionen inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Vi omsätter ca 210Mkr/år varav 90Mkr är finansierat av externa finansiärer.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde så fort som möjligt, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-555-24
Kontakt
  • Rosita Nilsson, 0907865960
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb