Handelshögskolan vid Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Handelshögskolan söker en studiesamordnare för ett stimulerande arbete i en internationell miljö. Anställningen är ett vikariat på 50% och är tidsbegränsat till 2024-09-30. Tillträde 1 maj 2024 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-23

Handelshögskolans kansli är en specialiserad stödfunktion som bidrar till att Handelshögskolan når sina ambitioner inom utbildning, forskning och samverkan. Däri ingår bland annat stöd till studenter, lärare och forskare samt övergripande funktioner som ekonomi, HR, IT, kommunikation och webb.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna i den här rollen som studiesamordnare är en kombination av administrativt och informativt arbete som bidrar till Handelshögskolans övergripande mål för verksamheten. Du är delaktig i arbetet inför höstterminens start, skapar välkomstbrev och medverkar vid informationsmöten och studentmottagningar. I rollen ingår även att göra granskningar av ansökningar, tillgodoräknande, att genomföra studieuppföljning samt administration i olika studiestödjande system (LADOK, Canvas, NyA klienten, Selma).

Därutöver ger du stöd och vägledning till både befintliga och presumtiva studenter inom de program och fristående kurser som ges vid Handelshögskolan. Arbetet sker genom individuella vägledningssamtal, både fysiskt och digitalt, samt via mail och telefon.

I rollen ingår också viss uppföljning, administration och rapportering kopplat till Handelshögskolans kvalitetssystem.

Arbetet är processinriktat och sker i ett nära samarbete med övriga studiesamordnare, studierektorer, programsamordnare samt undervisande personal.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk grundexamen. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt, samt goda kunskaper i Officepaketet. Du har god förmåga att arbeta självständigt, är strukturerad, noggrann och har förmågan att prioritera i ditt arbete. Därutöver har du lätt för att samarbeta, skapa goda relationer, är flexibel och lösningsorienterad. Du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper.

Meriterande
Arbete eller utbildning som studievägledare eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Goda ämneskunskaper inom några av Handelshögskolans huvudsakliga discipliner företagsekonomi, nationalekonomi, statistik, med särskild vikt på ekonomiämnena. Kunskap och erfarenhet av universitetsadministrativa system såsom Ladok, Canvas, NyA och Selma.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad med tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen.
  • Betyg och intyg som verifierar dina meriter
  • Kontaktuppgifter till minst två referenser.

Mer om handelshögskolan

Som en internationellt respekterad, nationellt inflytelserik och regionalt förankrad del av Umeå universitet bidrar Handelshögskolan till samhällsutvecklingen genom utbildning och forskning av hög internationell standard.

I samspel med vårt omgivande samhälle bedriver vi utbildning och forskning som bidrar till individers förståelse, förmåga och ansvarstagande vad gäller samhällets utmaningar och betydelsen av hållbar utveckling.

Vi är ca 150 anställda fördelat mellan vårt kansli och våra enheter för företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Ca 3800 studenter passerar årligen våra kurser och vi bedriver utbildning från grund- till forskarutbildningsnivå i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik.

Handelshögskolans kansli har ca 20 anställda. Vi arbetar med stöd till våra studenter, lärare och forskare.

Handelshögskolan är AACSB-ackrediterad och hållbarhetscertifierad enligt miljöledningsstandarden ISO14001. Läs mer om Handelshögskolan här: umu.se/handelshogskolan

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde 1 maj 2024 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-535-24
Kontakt
  • Anna Strömbom, 090-7867104,anna.strombom@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb