Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

MIMS, The Laboratory for Molecular Infection Medicine Sweden, är den svenska noden för Nordic EMBL Partnership for Molecular Medicine. Vårt uppdrag är att främja forskningens spetskompetens inom infektionsmedicin och att utveckla karriärerna för nästa generations forskare inom detta område. Genom vårt partnerskap med European Molecular Biology Laboratory (EMBL) och ett starkt nätverk av nordiska partners kopplar vi svensk vetenskap till en expanderande familj av europeiska forskningscentra för molekylärmedicin.  

Mer information om MIMS finns att läsa på vår websida: www.umu.se/mims 

Vi söker en projektsamordnare för en tillsvidareanställning motsvarande heltid. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Anställningen är placerad vid Institutionen för molekylärbiologi, Umeå Universitet.   

Arbetsuppgifter

Som projektsamordnare kommer du att arbeta nära och rapportera direkt till MIMS ledningsgrupp för att effektivt hantera vetenskapliga projekt och program. Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med en evenemangskoordinator och kommunikatör, under ledning av MIMS science manager. 

I första hand kommer du att ha ansvar över samordning av MIMS aktiviteter och fungera som kontaktperson. Arbetsuppgifterna inkluderar planering och genomförande av aktiviteter för t.ex. urvalspaneler, styrgrupper, stipendieprogram och rekryteringar. Du kommer även att samla in feedback och utvärderingar, förbereda rapporter samt vara ett stöd vid evenemang.

Aktiviteter som du ska hjälpa till att samordna innefattar Clinical Research Fellowship för kliniska forskare och MIMS Investigator Programme, som syftar till att länka en nationell målgrupp till vårt nordiska partnerskap. Att bygga och upprätthålla starka nätverk och kommunikation med forskare, kliniker och forskningsstödjande personal är avgörande för den här rollen. Aktiviteterna ska också kopplas till institutionens administrativa funktioner vid universitetet för att säkerställa smidig samordning och processer. 

Andra arbetsuppgifter kan vara att ta en aktiv roll i eller att ge stöd till mentorskapsprogram för unga MIMS-gruppledare och att inrätta ett alumni-nätverk. Ytterligare dagliga uppgifter kan tilldelas efter behov.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning motsvarande en Masterexamen är ett krav.
 • Du behöver ha en god förståelse för arbetsprocesserna inom forskning och det är kopplat till administration.
 • För att kunna fullgöra denna roll på ett effektivt sätt måste du kunna kommunicera med våra forskare.
 • Du har en god förmåga att se helheten och erfarenhet av att arbeta med planerings- och organisationsfrågor inom universitet.
 • Utmärkta kunskaper i engelska i tal och skrift, och åtminstone grundläggande förståelse för svenska eller vilja att lära sig.
 • Med tanke på arbetsuppgifternas art ska du vara en serviceinriktad person med stark organisationsförmåga och beredd på att arbetet innehåller resor.
 • Du trivs med att arbeta både i team och självständigt.
 • Som person är du öppensinnad, social, kreativ, flexibel och initiativtagande.

Meriterande

 • Doktorsexamen är meriterande.
 • Kunskap om och dokumenterad erfarenhet av den dagliga driften av ett forskningsinstitut vid ett universitet är meriterande.
 • Tidigare erfarenhet av projektsamordning vid ett universitet eller forskningsinstitut är meriterande.
 • En vetenskaplig bakgrund som ligger nära MIMS verksamhet samt internationell erfarenhet är meriterande.
 • Erfarenhet av att planera och organisera aktiviteter som engagerar allmänheten är meriterande.

Ansökan

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 13 Maj 2024.

Ansökan ska vara skriven på engelska (företrädesvis) eller svenska och ska innehålla:   

 1. Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen och hur du uppfyller de väsentliga och önskvärda kvalifikationerna (högst två A4-sidor). 
 2. Ett CV som dokumenterar utbildning och nuvarande och tidigare anställningar.  
 3. Namn och e-postadresser med två till tre referenser.  
 4. Annan relevant dokumentation som du vill inkludera till stöd för din ansökan.  

Kontaktperson: Oliver Billker, oliver.billker@umu.se   

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-607-24
Kontakt
 • Oliver Billker, Professor, oliver.billker@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-13

Tillbaka till lediga jobb