Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys, matematisk statistik samt matematik för artificiell intelligens. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.

Institutionen för matematik och matematisk statistik söker amanuenser för hästterminen 2024. Sista ansökningsdag är 30 april 2024.

Arbetsuppgifter
Arbetet som amanuens består av lektionsundervisning på kurser på teknisk-naturvetenskapligt basår och på grundnivå, samt handledning i MIT-huset och vid datorlaborationer. I arbetsuppgifterna ingår även bedömning av studenters laborationsrapporter, duggor och tentamina. Andra uppdrag utöver undervisning, såsom att vara kontaktamanuens för civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi eller att medverka i aktiviteter mot grund- och gymnasieskola kan tillkomma.

Kompetenskrav
Du som söker anställning som amanuens ska:

  • vara inskriven på kurs vid Umeå universitet,
  • ha minst 45 högskolepoäng i matematik och/eller matematisk statistik,
  • ha social kompetens och vara intresserad av att förklara matematik,
  • ha goda kunskaper i programmeringsmiljön MATLAB.

Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna en ökning av antalet kvinnor bland våra amanuenser och vi vill därför särskilt uppmuntra dem att söka. 

Om anställningen
Anställningens omfattning kommer att vara mellan 25 och 50 procent av heltid under 3 till 7 månader, med början den 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Vi söker även 2 amanuenser som arbetar med sommarstödet i analys på 25% under juni-augusti. Ange om du är intresserad av detta i din ansökan.

Ansökan
Ansök via vårt rekryteringssystem senast 30 april 2024, se knappen längst ner på sidan. Ansökan ska vara högst två A4-sidor och inkludera en beskrivning av de kunskaper och erfarenheter som du anser vara relevanta för tjänsten.

Mer information
Kontaktpersoner:
Peter Anton, studierektor, peter.anton@umu.se
Lars-Daniel Öhman, studierektor, lars-daniel.ohman@umu.se

https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 25 - 50 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-514-24
Kontakt
  • Peter Anton, studierektor, peter.anton@umu.se
  • Lars-Daniel Öhman, studierektor, lars-daniel.ohman@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb