Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Arbetsuppgifter
Det huvudsakliga arbetsinnehållet för denna tjänst är att utföra undervisningsadministrativa uppgifter, i detta fall främst bistå lärare med undertextning av inspelade filmer. Textningen kan vara på både svenska och engelska. I arbetsuppgifterna ingår även att skapa enklare utbildningsmaterial främst med fokus på digital tillgänglighet i undervisning. Viss administration kan tillkomma.

 

Vi erbjuder
Du kommer att ingå i ett arbetslag med upp till fem amanuenser med liknande arbetsuppgifter. Som amanuens hos oss är du oftast fri att förlägga ditt arbete när och där det passar dig och dina studier bäst. Vi erbjuder god arbetsledning, trivsam arbetsmiljö och adekvata arbetsverktyg för att du ska kunna utföra dina arbetsuppgifter på ett tillfredsställande sätt.

 

Arbetsplats
Umeå universitet, Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL).

 

Kvalifikationskrav
Antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå vid Umeå universitet. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Eftersom arbetet innebär löpande kontakter med lärare, forskare och administrativ personal är det viktigt att du som amanuens fungerar inom arbetslaget. Anställningen förutsätter god initiativ- och samarbetsförmåga, stor ansvarskänsla samt prestigelös och positiv inställning till att bistå andra med hjälp.

I denna rekrytering kommer vi främst att beakta dig som, efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tidigare erfarenhet av undertextning i utbildningssammanhang på högskole- eller universitetsnivå är meriterande för tjänsten.

 

Villkor 
Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap § 10). 

 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12 till 2024-12-31. Omfattningen är 20%. Anställning sker löpande med tillträde tidigast 2024-06-17 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2024-05-01. 

 

Närmare upplysningar
Arbetets innehåll:  Biträdande föreståndare Karl Idberger, 070-57 22 610, karl.idberger@umu.se. 
Rekryteringsprocessen: HR-specialist Emma Larsdotter Moström, 090-786 75 23, emma.mostrom@umu.se.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-06-17 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-517-24
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb