Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa. 

Om projektet och arbetet 

Vi söker en projektassistent under 2024 för att arbeta i projektet Mapping the Maze: Strategies, challenges and solutions experienced by older adults with multimorbidity and their relatives when navigating the healthcare system. Sjukvårdssystemet beskrivs idag som en labyrint av kontaktsätt, vårdnivåer och aktörer. Det har därmed blivit svårare för vissa grupper att söka och få tillgång till den vård de behöver. Äldre multisjuka personer upplever sämre tillgång till vård medan medelålders personer med kortvariga akuta problem upplever bättre tillgång. Men för att utveckla person-centrerade system behövs röster från patienter och anhöriga. Idag saknas det forskning om hur äldre personer och deras anhöriga agerar och navigerar genom sjukvårdssystemet. Syftet med detta kvalitativa projekt är att beskriva strategier, utmaningar och lösningar från äldre personer med multisjuklighet och deras anhörigas perspektiv, när de söker vård och navigerar sjukvårdssystemet.   

Vi söker dig med en magister eller kandidatexamen inom vårdområdet, exempelvis sjuksköterska/ röntgensjuksköterska med intresse för vårdsystemet, äldre, och kvalitativ forskning. Du kommer att arbeta med kvalitativdata, strukturering och analys av semistrukturerade intervjuer och annat textmaterial. 

Kvalifikationer

Det är ett krav att ha kandidatexamen inom en vårdprofession, men magisterexamen är meriterande. Kunskap om äldres hälsa, primärvård, och vårdorganisation är en bra grund. Som person har du förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och noggrant. Det är meriterande om du har hanterat kvalitativa data tidigare, och/eller deltagit i forskningsarbete. 

Det är även meriterande med yrkeserfarenhet som bedöms betydelsefull i relation till projektområdet. Språkkunskaper i svenska och engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper är meriterande.

Om anställningen

Sysselsättningsgraden kan variera mellan 50–100 % utifrån kandidatens önskemål och därefter baseras längden på anställningen, men ska äga rum under 2024 i cirka 3-7 månader. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-521-24
Kontakt
  • Åsa Audulv, asa.audulv@umu.se, 090-7865542
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb